Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens uzvar Japānā, "Red Bull" izcīna Konstruktoru kausu

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens uzvar Japānā, "Red Bull" izcīna Konstruktoru kausu
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Par Japānas F1 posma uzvarētāju kļuvis "Red Bull" pilots Makss Verstapens, kurš startā noturēja aiz muguras abus "McLaren" braucējus un sacensību atlikušajā daļā dominēja pār konkurentiem. Uz pjedestāla kāpa arī Lando Noriss un Oskars Piastri. Tikmēr "Red Bull" jau izdevies nodrošināt titulu Konstruktoru kausā.

"McLaren" pilotiem izdevās labs starts. Piastri centās apsteigt kvalifikācijas uzvarētāju Verstapenu par labo pusi, tomēr trasē vietas nebija daudz, tikmēr Noriss pa kreiso malu pabrauca garām komandas biedram un vienubrīd bija blakus līderim. Verstapens noturēja pirmo pozīciju un sacensību atlikušajā daļā kļuva konkurentiem neaizsniedzams.

Startā notika vairākas sadursmes, trasē nokļuva atlūzas un tika noteikts drošības mašīnas periods. Serhio Peress neatstāja vietu Lūisam Hamiltonam, abi nedaudz sadūrās, un "Mercedes" pārstāvis bija spiests izbraukt zālienā, kamēr "Red Bull" pilots devās boksos pēc jauna priekšējā antispārna. Tālāk aizmugurē Valteri Botass, cenšoties izvairīties no Estebana Okona mašīnas, uztriecās Aleksam Albonam.

Pēc sacensību atsākšanās Verstapens uzsāka attālināšanos no sekotājiem. Botass tikmēr neveiksmīgi mēģināja apdzīt Loganu Sardžentu, kurš viņam uztriecās virsū, piedzīvojot kārtējo incidentu šosezon. Peress tikmēr pārāk optimistiski mēģināja pa iekšmalu tikt blakus Kevinam Magnusenam, un arī viņi piedzīvoja sadursmi. Peress turklāt saņēma piecu sekunžu sodu par veiktu apdzīšanu aiz drošības mašīnas. Ļoti neveiksmīga sacīkste "Red Bull" pilotam, un nācās doties boksos, lai izstātos.

Vairums piloti bija izvēlējušies divu boksu apmeklējumu stratēģiju, tikai Džordžs Rasels izvēlējās riepas nomainīt vienreiz. Kādu laiku tas viņam ļāva atrasties vadošajā trijniekā, taču sāncenši "Mercedes" braucēju atbīdīja zemāk. Raselam pirms tam arī bija spraiga cīņa ar komandas biedru Hamiltonu, kuru vairākas reizes mēģināja apdzīt, tomēr septiņkārtējais čempions agresīvi aizstāvējās, vienā no epizodēm arī abiem izbraucot no trases. Vēlāk, kad Rasels uz stratēģijas rēķina bija ticis priekšā, bet ar jau nolietotām riepām kļuva pārāk lēns, komanda lika viņam palaist Hamiltonu garām.

Pēc Botasa/Sardženta un Peresa/Magnusena incidentiem tika nozīmēts virtuālās drošības mašīnas periods. Izdevībā momentā pitstopā bija paguvis iebraukt Piastri, kā rezultātā, kad pie jaunām riepām bija tikuši sāncenši, viņš atkal nonāca priekšā Norisam. Ātri vien kļuva skaidrs, ka Noriss ir krietni ātrāks un abi apmainījās pozīcijām.

Rasels vienubrīd bija abiem "McLaren" pilotiem priekšā, tomēr Noriss un pēc tam arī Piastri viņu apdzina. Tāpat arī Šarls Leklērs, kurš nodrošināja "Ferrari" komandai ceturto vietu. Hamiltons finišēja piektais un, lai gan iedeva Raselam iespēju aizstāvēt pozīciju ar DRS palīdzību, iepriekšējā posma uzvarētājs Karloss Sainss tomēr tika līdz sestajai vietai.

Pēc divām nedēļām F1 sezona turpināsies ar posmu Katarā.

Verstapenam, kurš guva 13. uzvaru sezonā, līdz trešā titula nodrošināšanai vēl jāpagaida, bet viņa pārstāvētā "Red Bull" komanda Konstruktoru kausā vairs nav pārspējama. Komandai tas ir otrais tituls pēc kārtas un sestais visā vēsturē.

Japānas GP rezultāti:

F1 kopvērtējums:

  +2 [+] [-]

, 2023-09-24 10:14, pirms gada
Peress bieži vien pārāk ilgi čammājas ar priekšā esošo konkurentu apdzīšanu... šoreiz bija pretēji - gribēja pēc iespēja ātrāk, bet sanāca s*di... jāmēģina atrast zelta vidusceļš, lai nav priekšlaicīgi jāizstājas vai visu sacīksti pacietīgi jāsēž aiz lēnākām mašīnām, bet var veikt normālu progresu...

  +2 [+] [-]

, 2023-09-24 10:25, pirms gada
Vienīgā intriga vai Ferrari kausā noķers Petronu
Bet tā jā...čempis jau beidzās maijā

  -3 [+] [-]

, 2023-09-24 10:49, pirms gada
F1 sen ir pilnīgi bezjēdzīgs turnīrs. Tagad pat snūkers ir interesantāks par stulbu braukāšanu pa apli.

     [+] [-]

, 2023-09-24 11:12, pirms gada
Turpinu priecāties par rūkijiem. Atceroties situāciju ar (un spiedienu uz) Piastri pagājušajā sezonā, prieks par viņa pirmo pjedestālu. Un viņš šodien izrādīja lielāku briedumu, būdams gatavs brauksos boksos SC gadījumā, nekā Lando, kurš reiz lietū palika ar slikiem.

Cik apļus Liams beigās noturēja Cunodu aiz sevis? Kas par stabilitāti. Wiliams tiešām negrib nomainīt Sargeant?

Meršu piloti katrs domā par sevi, tur nekāds Sainsa triks nevarēja izdoties

Čeko ir īsts bēdu brālis

  +1 [+] [-]

, 2023-09-24 11:59, pirms gada
Spārni un vējš rakstīja: F1 sen ir pilnīgi bezjēdzīgs turnīrs. Tagad pat snūkers ir interesantāks par stulbu braukāšanu pa apli.
Ko seko, ja tas ir bezjēdzīgs? Ja tev nepatīk, tad neseko, nebūs arī par ko cepties.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-24 12:26, pirms gada
alexy rakstīja: Turpinu priecāties par rūkijiem. Atceroties situāciju ar (un spiedienu uz) Piastri pagājušajā sezonā, prieks par viņa pirmo pjedestālu. Un viņš šodien izrādīja lielāku briedumu, būdams gatavs brauksos boksos SC gadījumā, nekā Lando, kurš reiz lietū palika ar slikiem.

Cik apļus Liams beigās noturēja Cunodu aiz sevis? Kas par stabilitāti. Wiliams tiešām negrib nomainīt Sargeant?

Meršu piloti katrs domā par sevi, tur nekāds Sainsa triks nevarēja izdoties

Čeko ir īsts bēdu brālis
Maz ticams, ka Seržants paliks F1. Šobrīd izskatās, ka Lawsons varētu būt ļoti laba opcija. Tik vien, ka nez ko Mercedes par to teiks, jo Williams ir aprīkoti ar Mercedes motoriem, bet gan Albons, gan Lawsons ir Red Bull cilvēki. Lai gan Albona izteikumi par Red Bull neliecina, ka viņš būtu ļoti tuvs šajai komandai
Sainsa gadījumā Mercedes iespējams, ka varēja mēģināt rīkoties saudzīgāk un nelikt Rasselam atdot vietu Hamim. Bet tajā pašā laikā Rassels bija tik lēns, ka neļaujot mainīties vietām Sainss būtu paņēmis viņus abus. Šoreiz sanāca Hamis - Saincs - Rassels, lai gan pastāvēja risks, ka Hamim turoties aiz muguras tas beidzas ar Saincs, Hamis, Rassels.

  -4 [+] [-]

, 2023-09-24 12:37, pirms gada
esprets rakstīja: Ko seko, ja tas ir bezjēdzīgs? Ja tev nepatīk, tad neseko, nebūs arī par ko cepties.
Ir ir bezjēdzīgs, nevar salīdzināt ar to ka bija 2000-2014
Tagad šis ir musaru sports, var boditi vērt ciet

  -1 [+] [-]

, 2023-09-24 14:55, pirms gada
Katrā otrajā sacīkstē mellais vells kādu izsit vai sabrauc, varbūt varētu sākt dzīvot realitātē, ka viņam nav vairs mīnus divu sekunžu aplī formula un neaizskaramā statuss, ka visiem jādod šim ceļš piecu formulu platumā, kā dažus gadus atpakaļ? Kā viņš plātījās kļūstot par čempionu, ka nevis formula ir izcila, bet lai visi pavērojot viņa izcilās trajektorijas un stratēģiskos lēmumus! Un tagad- čiks, un sānos!

  -2 [+] [-]

, 2023-09-24 15:00, pirms gada
Bostonas fans kopš 22.06.23 rakstīja: Ir ir bezjēdzīgs, nevar salīdzināt ar to ka bija 2000-2014
Tagad šis ir musaru sports, var boditi vērt ciet
Pilnīgi piekrītu, bizness spēj sabojāt jebkuru sportu, kad kļūst par prioritāti. Arī pirms 2000 gada bija ko skatīties, it īpaši, lietus sacīkstēs, kuru tagad vairs nav. Jo bezgalīgā apļošana aiz SC nez vai ir uzskatāma par sacensībām.

     [+] [-]

, 2023-09-24 16:05, pirms gada
playthegame rakstīja: Maz ticams, ka Seržants paliks F1. Šobrīd izskatās, ka Lawsons varētu būt ļoti laba opcija. Tik vien, ka nez ko Mercedes par to teiks, jo Williams ir aprīkoti ar Mercedes motoriem, bet gan Albons, gan Lawsons ir Red Bull cilvēki. Lai gan Albona izteikumi par Red Bull neliecina, ka viņš būtu ļoti tuvs šajai komandai
Sainsa gadījumā Mercedes iespējams, ka varēja mēģināt rīkoties saudzīgāk un nelikt Rasselam atdot vietu Hamim. Bet tajā pašā laikā Rassels bija tik lēns, ka neļaujot mainīties vietām Sainss būtu paņēmis viņus abus. Šoreiz sanāca Hamis - Saincs - Rassels, lai gan pastāvēja risks, ka Hamim turoties aiz muguras tas beidzas ar Saincs, Hamis, Rassels.
Lawsons gan jau nebūtu "kaķis maisā" kā De Vrīs
Ja īstenojas sliktākais scenārijs Rikjardo gadījumā, Lawsonam būšot vēl divi posmi, kuros uzspodrināt savu vērtību. Tad redzēsim, kā sakārtosies aizkulišu cīņas.

Par Mercedes - te izskatās atblāzmas no Singapūras. Esmu diezgan pārliecināta, ka Rasela vienīgais mērķis šodien bija finišēt pirms Hamiltona. Tāpēc arī sanāca tāds nesmukums kā, atrodoties pirmajā pozīcijā, brīvi laist garām sīvāko sāncenšu pārstāvi
Swap, protams, bija pilnībā attaisnojams. Hamiltons tomēr cīnās par 2.vietu un arī bez bufera varēja noturēt Sainsu aizmugurē. Vnk šoreiz paša Rasela risks neatmaksājās.

     [+] [-]

, 2023-09-24 17:10, pirms gada
Sveicu Buļļus ar paredzamu konstruktora kausu!
Peresa vieta jau šobrīd teorētiski ir vakanta.
McLaren izcila sacīkste. Vēlu, lai tādu būtu vēl daudz!
Merši izspieda maksimumu, un komandas rīkojums bija panākumu pamatā.
Kopumā paredzama sacīkste, bet ne pārāk garlaicīga.

     [+] [-]

, 2023-09-24 18:04, pirms gada
Parasts Futbola līdzjutējs rakstīja: Katrā otrajā sacīkstē mellais vells kādu izsit vai sabrauc, varbūt varētu sākt dzīvot realitātē, ka viņam nav vairs mīnus divu sekunžu aplī formula un neaizskaramā statuss, ka visiem jādod šim ceļš piecu formulu platumā, kā dažus gadus atpakaļ? Kā viņš plātījās kļūstot par čempionu, ka nevis formula ir izcila, bet lai visi pavērojot viņa izcilās trajektorijas un stratēģiskos lēmumus! Un tagad- čiks, un sānos!
Parādi kurā vietā Hamiltonam bija 2 sek. ātrāka mašīna aplī?

     [+] [-]

, 2023-09-24 18:15, pirms gada
Kopumā sacīkste bez pārsteigumiem, buļo pārsvars kvai pret meršiem pirmajā sektorā 0,7s ir wow, jāteic, ka buļļi, lai arī tielējās, ka jaunās regulas neko nemainīja Singapūrā, tomēr aero paku atveda atjaunotu, arī elektronikas kļūda novērsta. Žēl, ka nevar iedod balvu Ņuvijam, ģeniāls cilvēks.

Runājot par Seržanto, drausmīg dumja sajūta, čalis progresēja, palika ātrāks, drošāks, un bija soli no līguma pagarināšanas, taču pēdējās divās ar pusi sacīkstēs ir šo soli atmetuši ļoti tālu atpakaļ, un tikai brīnumains rezultāts viņu varētu glābt un arī tad maza varbūtība, žēl, psiholoģiski nav izturējis šobrīd.

Lawsons, vnk priecē un priecē, teicami, un, lai arī simpatizē Rikjardo, manuprāt AT vajadzēja ņemt Lawsonu jeb RBR nodrošināt viņaam 100% vietu citur, tas var noslpēlēt sliktu joku, likt viņam gadu braukt citur.
Rikjarodo, protams, malacis atguvās, taču rokas trauma specifiska un iespējams Lawsonu ņemt bija prātīgāk. Bet, lai jau veicas Rikijam. RBR iespējams bija jāriskē ņemt Lawsonu uz buļļiem.

Piastri nepārsteidz, labi dara savu darbu un gana rezerve talanta kabatā. Vispār prieks, par McLaren kā komandu kopumā, to atstarpi, ko samazināja no sezonas sākuma, visu cieņu, tas ir milzu darbs padarīts.

Merši, paldies par cīņu, un lielos vilcienos Rasellam nav ko apvainoties, iepriekšējā posmā nopūdelēja, lai arī viņam bija dots viss, lai būtu top3, patraucēja sev un Hamiltonam. Par daudz puisis pukst pēdējā laikā, kad pats uzbrūk Hamim ir ok, kad Hamis viņam, tad slikti, dīvaini.
Ok, lai paplūcās, mums faniem jautrāk .

Alpīnes ar šajā posmā mazliet revanšējās un AM pateicoties Alonso arī .

Sarkanie, manuprāt izspieda maksimumu no tā ko varēja.

Viena lieta mazliet priecē, ja nebūtu RBR kopumā potenciāli būtu super aizrautīgs čempionāts, atliek cerēt, ka komandas pa šo sezonas beigu daļu un ziemu tiešām spēs veikt bŗinumu un pievilkt klāt buļļiem, lai beidzot ir interesants čempionāts.

     [+] [-]

, 2023-09-24 18:46, pirms gada
alexy rakstīja: Lawsons gan jau nebūtu "kaķis maisā" kā De Vrīs
Ja īstenojas sliktākais scenārijs Rikjardo gadījumā, Lawsonam būšot vēl divi posmi, kuros uzspodrināt savu vērtību. Tad redzēsim, kā sakārtosies aizkulišu cīņas.
Rikjardo, jau ir līgums un Lawsonam līgums kā rezervistam. Viss sliktākais scenārijs ir Peresam, ja šādi viņš turpinās ķēmoties jau šogad tiks nosēdinās mala un nebrīnos ka tas notiks uz to posmu kad Rikjardo būs ierindā, tikai kurš no viņiem sēdīsies pie Red Bull stūres grūti teikt.