Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Formulā 1 tiks aizliegts mainīt ķiveru krāsojumu

Juris Grīns
Juris Grīns

Formulā 1 tiks aizliegts mainīt ķiveru krāsojumu
Fetels ar savu jauno ķiveri Singapūrā
Foto: LaPresse/Scanpix

Tuvākajā laikā Formula 1 pilotiem sezonas laikā varētu aizliegt mainīt savu ķiveru dizainu, kas mūsdienās ir kļuvusi par arvien pieaugošu modes tendenci.

Regulāri savas ķiveres dizainu maina arī F1 čempions Sebastjans Fetels. To viņš izdarīja arī uz sacensībām Singapūrā, kur vēlējās, lai viņa galvas aizsargs skaisti spīdētu prožektoru gaismā. Tāpat Singapūrā ķiveres krāsojumu nomainīja Luiss Hamiltons, kurš parasti izmanto ierasto dzelteno krāsojumu.

Vācijas laikraksts "Bild" raksta, ka Formula 1 tehniskā komisija nolēmusi tam pielikt punktu. Mērķis - lai televīzijas skatītāji un cilvēki, kas sacensības vēro tiešraidē, varētu vieglāk atpazīt savu favorītu, ņemot vērā, ka mašīnas visiem ir praktiski vienādas un numuri uz tām grūti saskatāmi.

Jaunie noteikumi paredzēs, ka turpmāk sezonas laikā ķiveres krāsojumu katrs pilots drīkstēs mainīt tikai vienu reizi.

"Ja pastāvīgi mainīgie ķiveru krāsojumu tiks aizliegti, es domāju, ka tā būs laba lieta, jo pat es tagad ar grūtībām atpazīstu pilotus," saka trīskārtējais F1 čempions Nikijs Lauda, kurš visu savu karjeru brauca ar sarkanā tonī krāsotu ķiveri.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  -4 [+] [-]

, 2013-09-24 09:06, pirms 11 gadiem
atkal liek springuļus Sebam

  -4 [+] [-]

, 2013-09-24 09:23, pirms 11 gadiem
haha! Uzreiz var redzēt, ka tehniskā komisija ir penči ar novecojošu domāšanu!

  +7 [+] [-]

, 2013-09-24 09:34, pirms 11 gadiem
tas ir labi

  +6 [+] [-]

, 2013-09-24 09:36, pirms 11 gadiem
Vettelu jau tāpat var redzēt tikai startā, boksos un finišā

  -3 [+] [-]

, 2013-09-24 09:59, pirms 11 gadiem
Komandām nevajadzētu ļaut mainīt braucējus, jo grūti izsekot kurš kurā komandā brauc. Sarkanā formula = Alonso un Masa, utt. Jebkurš pāris sezonu laikā iemācīsies un atcerēsies!

  -3 [+] [-]

, 2013-09-24 10:01, pirms 11 gadiem
Nezinu, nezinu, viena no retajām lietām, kas man liekas simpātiska saistībā ar Fettelu ir tas, ka viņam vienmēr ir interesanti ķiveres krāsojumi. Tā pat arī Hamiltons, varbūt parasti nemaina savu ķiveres krāsojumu tik radikāli kā šoreiz (no dzeltena uz sudraboti balta), tomēr gandrīz uz katru posmu viņa ķiveres dizainā iestrādāts kaut kas saistībā ar sacensību norises valsti, kādu leģendāru notikumu u.t.t.
Protams, ja to sāktu darīt visi piloti pēc kārtas, tad tas kļūtu par absurdu, bet domāju, ka kamēr ar to regulāri aizraujas tikai šie divi piloti, tikmēr tā nav nekāda baigā problēma.
Pilotus tik pat labi var atpazīt pēc formulas kameras.

  +3 [+] [-]

, 2013-09-24 10:05, pirms 11 gadiem
Nu sava daļa taisnība ir. Ja uz formulām nav nummurs, tad piemēram Meršu pilotus grūti pat atšķirt, jo abiem dzeltenas(ne vienādi dzeltenas) ķiveres.

Reāli no ārējā skata vienīgais variants kā noteikt, kurš ir kurš. Un, ja uz katru posmu maina, tad sanāk liels ķiš miš ar rozīnēm.

     [+] [-]

, 2013-09-24 10:06, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Nezinu, nezinu, viena no retajām lietām, kas man liekas simpātiska saistībā ar Fettelu ir tas, ka viņam vienmēr ir interesanti ķiveres krāsojumi. Tā pat arī Hamiltons, varbūt parasti nemaina savu ķiveres krāsojumu tik radikāli kā šoreiz (no dzeltena uz sudraboti balta), tomēr gandrīz uz katru posmu viņa ķiveres dizainā iestrādāts kaut kas saistībā ar sacensību norises valsti, kādu leģendāru notikumu u.t.t.
Protams, ja to sāktu darīt visi piloti pēc kārtas, tad tas kļūtu par absurdu, bet domāju, ka kamēr ar to regulāri aizraujas tikai šie divi piloti, tikmēr tā nav nekāda baigā problēma.
Pilotus tik pat labi var atpazīt pēc formulas kameras.
Tā kamera gan ir nenormāli gigantiska....

  +1 [+] [-]

, 2013-09-24 10:14, pirms 11 gadiem
Kā Sebu var neatšķirts - tas kas brauc pa priekšu tas arī ir Fetels

  +2 [+] [-]

, 2013-09-24 10:31, pirms 11 gadiem
Es tad tā arī nesapratu, huļi tad tika pārstāts forumulu videokameras krāsot. Vienam bija sarkana, otram dzeltena. Un visiem viss bija skaidrs. Tagad te ķēmojas. Katra pilota ķiveres krāsojums, manuprāt, ir viņa paša darīšana. Kāds tur sakars ar tehnisko komisiju.

     [+] [-]

, 2013-09-24 10:50, pirms 11 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Es tad tā arī nesapratu, huļi tad tika pārstāts forumulu videokameras krāsot. Vienam bija sarkana, otram dzeltena. Un visiem viss bija skaidrs. Tagad te ķēmojas. Katra pilota ķiveres krāsojums, manuprāt, ir viņa paša darīšana. Kāds tur sakars ar tehnisko komisiju.
Nekas jau nav pārstāts, vēl aiz vien komandas nomināli pirmajam numuram ir sarkana kamera, otrajam numuram dzeltena.

     [+] [-]

, 2013-09-24 10:50, pirms 11 gadiem
Bet ir taču tas krāsojums uz mašīnas. ka 1nam pilotam sarkans un 2ram dzeltens un tas taču nemainās. Pēc tā arī var pateikt kas tas par pilotu.

     [+] [-]

, 2013-09-24 10:51, pirms 11 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Tā kamera gan ir nenormāli gigantiska....
Pietiekoši liela lai saprastu, īpaši ātri acīs krīt dzeltenā kamera.

  +2 [+] [-]

, 2013-09-24 11:16, pirms 11 gadiem
Nezinu vai to īsti vajadzēja ieviest kā noteikumu, bet kopumā vērtēju pozitīvi. Savādāk jau nedaudz smieklīgi palika (Fetelam pa visu šo laiku gandrīz vienīgais konstantais dizaina elements RB un varbūt vēl kādu citu sponsoru logo). Muļķīgi.

Man, piemēram, daudz loģiskāk liekas Sennas, Hilla u.c. pieeja - visas savas karjeras laikā varbūt veic tikai pāris izmaiņas krāsojumā un tas patiešām kļūst par "viņējo". Nevis kā te dažam labam dizaini mainās gandrīz biežāk par zeķēm kājās...

     [+] [-]

, 2013-09-25 00:36, pirms 11 gadiem
Iedomājos, cik stilbi būtu hokejā vārtsargiem aizliegt mainīt ķiveres krāsojumu, pārstāvot vienu komandu. Lai formulām sānos liek gigantiska izmēra numuru, tad nebūs nekādu problēmu.