Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Arī Spā trasē problēmas ar riepām, F1 piloti nevēlas riskēt

Juris Grīns
Juris Grīns

Arī Spā trasē problēmas ar riepām, F1 piloti nevēlas riskēt
Fernando Alonso
Foto: AFP/Scanpix

Pēc tam, kad piektdien notikušajos F1 treniņbraucienos Spā-Frankošamps trasē uzsprāga riepas Sebastjana Fetela un Fernando Alonso automašīnām, F1 piloti vēlas garantijas no "Pirelli", ka šādas situācijas neatkārtosies arī svētdienas sacīkstē.

Pēc piektdienas notikumiem atmiņā atausa piedzīvotais Lielbritānijas "Grand Prix", kad vismaz piecām mašīnām sacensību laikā sprāga riepas, par laimi neizraisot nopietnus incidentus. Vakar notikušajā F1 braucēju sanāksmē sacīkšu direktoram Čārlijam Vaitingam tika lūgts izmeklēt šo situāciju un uzlika par pienākumu "Pirelli" pārstāvjiem garantēt, ka līdzīgas situācijas neatkārtosies.

Sākotnēji "Pirelli" skaidroja, ka Fetela un Alonso gadījumā vainojamas atlūzas, taču jau tad bija skaidrs, ka tie ir tikai tukši attaisnojumi.

"Mums ir nepieciešamas atbildes un "atlūzas" nav atbilde," paziņoja Marks Vēbers.

Jau vēlāk vakarā "Pirelli" bija izpētījuši abas plīsušās riepas un apstiprināja, ka atlūzas tiešām nav bijušas par iemeslu Fetela un Alonso incidentiem. "Pirelli" uzskata, ka vaina esot Spā trases segumā starp 13. un 15. līkumu, jo novērots, ka bojātas ir arī citu mašīnu riepas, kas gan izturējušas. Iespējams, riepu plīšanu izraisījušas kādas daļiņas no asfalta, taču sīkāk šobrīd nekad nav zināms.

Jautāts par to, vai svētdien neatkārtosies Silverstounā novērtotais scenārijs ar masveida riepu plīšanām, "Pirelli" motoru sporta nodaļas direktors Pols Hemberijs apsolīja: "Nē. Šī ir pavisam citāda situācija."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  -1 [+] [-]

, 2013-08-24 09:38, pirms 11 gadiem
tā varētu būt vienīgā iespēja kā kopvērtējumā tikt klāt pirkstam

  +2 [+] [-]

, 2013-08-24 10:09, pirms 11 gadiem
Uz citu nelaimi savu laimi taisiit nevajag, sen kaa ilgojos eec M un B riepu atgriesanaas f1

  -1 [+] [-]

, 2013-08-24 10:33, pirms 11 gadiem
F1 vadība paši lūdza lai taisa sliktākas riepas, bet tagad klūp krāgā. turklāt kādreiz arī riepas plīsa uz nebēdu, bet neviens par to nemīza.

vienkārši jāņem vērā, tas , ka riepas var plīst un mazliet jāpasaudzē, ja gribas skriet var riskēt, bet jārēķinas, ka tam var būt sekas. elementāri!

  +1 [+] [-]

, 2013-08-24 10:35, pirms 11 gadiem
a123 rakstīja: F1 vadība paši lūdza lai taisa sliktākas riepas, bet tagad klūp krāgā. turklāt kādreiz arī riepas plīsa uz nebēdu, bet neviens par to nemīza.

vienkārši jāņem vērā, tas , ka riepas var plīst un mazliet jāpasaudzē, ja gribas skriet var riskēt, bet jārēķinas, ka tam var būt sekas. elementāri!
Jā elementāri! Uzlidot sienai vai kādam citam uz 310 km/h!

  +4 [+] [-]

, 2013-08-24 10:39, pirms 11 gadiem
nevajag tik ātri braukt. marussia un caterham mašīnām neplīst
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-08-24 13:29, pirms 11 gadiem
Pirelli arī standarta auto ir bieds (vismaz džipiem), kur nu F1!
Uz katras apmales vari pārsist džipam riepu, ko nenovēroju ar standarta GooodYear vai ProComp!