Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Alpine" jau 2025. gadā varētu sākt izmantot "Mercedes" dzinējus

Juris Grīns
Juris Grīns

"Alpine" jau 2025. gadā varētu sākt izmantot "Mercedes" dzinējus
Foto: Motorsport.com

Negaidot līdz jauno tehnisko noteikumu ēras sākumam, jau 2025. gada F1 sezonā "Alpine" varētu atteikties no saviem dzinējiem un sākt izmantot "Mercedes" ražotos jaudas agregātus, vēsta "Motorsport.com".

"Alpine" plāno atteikties no "Renault" rūpnīcā ražotajiem motoriem, tomēr sākotnēji tika vēstīts, ka tas notiks vien pirms 2026. gada sezonas. Tagad tiek ziņots, ka tehniskā sadarbība, kas ietvertu ne tikai motoru, bet arī ātrumkārbu un piekares piegādi no "Mercedes", iespējams, sāksies jau nākamgad.

"Alpine" vadība apšaubījusi jēgu turpināt savu F1 motoru ražošanu, ņemot vērā izmaksas pret ieguvumiem. Turklāt jau ilgstoši "Renault" motori tiek uzskatīti par vājākajiem F1 čempionātā. Nesen arī "Audi" apstiprināja, ka par komandas degvielas un smērvielu oficiālajiem partneriem kļūs BP un "Castrol", kas ilgstoši bijuši "Alpine" sadarbības partneri. Tikmēr tiek prognozēts, ka "Mercedes" uz nākamo tehnisko noteikumu ēras sākumu būs sagatavojuši tobrīd labākos dzinējus, kas gan pagaidām ir un paliek minējums.

Jaunais "Alpine" F1 projekta padomnieks Flavio Briatore pastāv par ideju, ka komanda būs lielāka ieguvēja, ja pirks motorus no citas rūpnīcas. Sarunas šobrīd turpinās tikai ar "Mercedes", turklāt abas puses esot nonākušas tuvu līgumam. Ungārijas GP nedēļas nogalē Briatore arī tika redzēts apmeklējam "Mercedes" motormāju.

Lai gan oficiāls paziņojums vēl nav bijis, uzticami un tuvu stāvoši avoti medijam "Motorsport.com" apstiprinājuši, ka vienošanās principā ir panākta, atliek vien pabeigt darbu pie atsevišķām niansēm. Tas var aizņemt vairākas nedēļas vai pat ilgāk. Ja vienoties izdosies laikus, "Mercedes" motorus, ātrumkārbas un piekari "Alpine" varētu sākt izmantot jau nākamsezon.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv