Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Bez Sainsa palīdzības es nespētu uzvarēt ar tādu pārsvaru"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Bez Sainsa palīdzības es nespētu uzvarēt ar tādu pārsvaru"
Šarls Leklērs (pa labi) ar kvalifikācijas uzvarētāja balvu. Foto: Motorsport.com

"Ferrari" pilots Šarls Leklērs izteicis pateicību savam komandas biedram Karlosam Sainsam, jo bez viņa palīdzības sestdien notikušajā Francijas F1 posma kvalifikācijā viņam nebūtu izdevies uzveikt Maksu Verstapenu ar tik lielu pārsvaru.

Tā kā Sainss bija saņēmis vairākus starta vietu sodus par sezonas laikā atļautā jaudas agregāta komponenšu skaita pārsniegšanu, viņam nebija svarīgi izšķirošajā kvalifikācijā veikt ieskaites apli. Spānis jebkurā gadījumā startēs no pēdējās rindas. Līdz ar to viņš palīdzēja Leklēram, sniedzot komandas biedram iespēju braukt aizvējā. Leklērs tādā veidā ar 0.3 sekunžu pārsvaru uzveica "Red Bull" pilotu Verstapenu. Pēc pirmā veiktā apļa viņa pārsvars bija vien 0.008 sekundes.

"Pēc Q1 biju ļoti pārsteigts par mūsu ātrumu, un arī Q2 bijām ļoti spēcīgi," sacīja Leklērs. “Kaut kā mums izdevās uz kvalifikāciju visu mainīt. Tas bija labs pārsteigums. Man izdevās lielisks aplis. Visu nedēļas nogali līdz tam bija grūtības salikt kopā vienu labu apli, bet jāsaka, ka arī saņēmu palīdzību no Karlosa, un tas bija apbrīnojams komandas darbs. Ja ne Karloss, man nebūtu šī pārsvara. Liels viņam paldies! Ceru, ka viņš sacīkstēs varēs pievienoties mums cīņā par uzvaru."

Leklērs, kurš kopvērtējumā atrodas 38 punktus aiz Verstapena, no pole position startēs jau septīto reizi šosezon.

Verstapens tikmēr atzina, ka šādā karstumā, kāds valda Pola Rikāra trasē, ir problēmas ar mašīnas balansējumu un riepām. Viņš cer, ka šodien pacīnīties par uzvaru ļaus fakts, ka tādā kārstumā sacīkšu režīmā nedrīkstēs braukt ar pilnu atdevi, jo būs jādomā par riepu taupīšanu.

"Apstākļi trasē ir ļoti sarežģīti un īsti nav iespējams prognozēt, kas būs tālāk," sacīja Verstapens. "Ir ļoti karsts un riepas ir grūti dabūt vajadzīgajā darba režīmā. Kvalifikācijā man bija grūtības iegūt vajadzīgo balansējumu. Nebija tāda saķere, kādu vēlējos, sevišķi Q3, kur jābrauc īpaši ātri. Varbūt tas ir saistīts ar trases konfigurāciju, segumu, apvienojumā ar karstumu, kas varbūt nav piemērots mūsu mašīnai, manam braukšanas stilam. Es nezinu. Tomēr otrā vieta ir diezgan labs rezultāts. Mēs izskatāmies ļoti ātri trases taisnē, kas ir jauks bonuss, lai arī kopumā mums vēl jāpievērš uzmanība savam sniegumam pie liela ātruma. Lai kādu antispārnu neizmantotu, ar to mums vienmēr ir grūtības, ja salīdzina ar “Ferrari”. Sacensībās riepas būs ļoti uzkarsušas un nebūs iespējams braukt tik ātri kā tas ir kvalifikācijā. Ceru, ka maksimālais ātrums palīdzēs mums vairāk nekā kvalifikācijā."

Kvalifikācijas oficiālais video apskats: https://www.youtube.com/watch?v=EAo...

Francijas GP izcīņas sākums gaidāms šodien plkst. 16:00 pēc Latvijas laika.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...