Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 kalendāru papildinās trīs jaunas trases

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 kalendāru papildinās trīs jaunas trases
Pēdējo reizi Imolā F1 sacīkstes notika 2006. gadā. Foto: Motorsport.com

Kļuvis zināms, ka šogad nenotiks neviens no Amerikā plānotajiem četriem posmiem, tāpat F1 sacīkstes atteikusies uzņemt Ķīna, tikmēr kalendāru papildinās Nirburgringa, Imola un Algarve.

"Liberty Media" šobrīd aktīvi strādā pie 2020. gada F1 kalendāra paplašināšanas. Šobrīd tajā iekļauti tikai desmit posmi, bet vēlme ir aizvadīt no 15 līdz 18 sacensībām.

Ņemot vērā, ka visā Amerikā "Covid-19" vīrusa dēļ šobrīd valda visai bīstama situācija, tiek ziņots, ka šogad "Formula 1" sacīkstes netiks rīkotas ne ASV un Kanādā, ne arī Meksikā un Brazīlijā. Tāpat posms nenotiks Ķīnā, jo šī valsts atteikusies no jebkādu starptautiska mēroga sporta pasākumu rīkošanu līdz pat gada beigām.

Tā vietā pieņemts lēmums kalendāru papildināt ar trim trasēm, nevienā no kurām pēdējos gados F1 sacensības nav risinājušās. Viena no tām ir leģendārā Nirburgringa, kur pēdējo reizi pasaules čempionāta posms notika 2013. gadā, kad šajā vietā norisinājās Vācijas "Grand Prix". Tāpat kalendārā tiks iekļauta bijusī Sanmarīno "Grand Prix" norises vieta Imola, kur pēdējo reizi F1 posms risinājās 2006. gadā. Trešais no jaunajiem posmiem risināsies Portugālē, Algarves trasē, kur F1 sacīkstes vēl nav rīkotas ne reizi.

Šī brīža plāns paredz, ka Nirburgringā F1 sacensības notiks 11. oktobrī, Algarvē posms gaidāms 25. oktobrī, bet Imolā - 1. novembrī. Šobrīd neoficiāli zināms, ka sezona noslēgsies ar diviem posmiem Bahreinā un finālposmu Abū Dabī. Ja piepildīsies visas cerības, arī Āzijā varētu notikt viens vai divi posmi - Vjetnamā un, iespējams, arī Malaizijā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2020-07-24 15:40, pirms 4 gadiem
Nirburgringā slapjdraņķis nevar uznākt tajā laikā?
Kas ar Turcijas trasi tagad ir? Rīko tur kādas sacenes vairāk?

     [+] [-]

, 2020-07-24 20:41, pirms 4 gadiem
Imola... Senna...

     [+] [-]

, 2020-07-24 20:47, pirms 4 gadiem
Jau 13 posmi. Pieļauju, ka F-1 sanāks vienoties par tiem 3 posmiem Tuvajos Austrumos un būs jau 16. Ja vēl sanāks vienoties par tiem posmiem Vjetnamā un Malaizijā, būs fantastiski.

Viens pluss šai saraustītajai sezonai ir - tiks dota iespēja redzēt sacīkstes Nirburgringā un Imolā.