Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"AlphaTauri" kliedē baumas un apstiprina vienu no pilotiem

Juris Grīns
Juris Grīns

"AlphaTauri" kliedē baumas un apstiprina vienu no pilotiem
Pjērs Gaslī. Foto: Motorsport.com

F1 komanda "AlphaTauri" oficiāli paziņojusi, ka tās pilots Pjērs Gaslī turpinās startēt itāļu vienības sastāvā arī nākamajā sezonā.

Jau iepriekš bija zināms, ka Gaslī uz vēl vienu gadu ir spēkā līgums ar kompāniju "Red Bull", taču aizkulisēs baumojas par viņa iespējamo došanos prom jau pēc šīs sezonas. Par iemeslu šīm spekulācijām kļuva "Red Bull" parakstītais jaunais līgums ar Serhio Peresu līdz 2024. gadam. Gaslī vēlējās atgriezties "Red Bull" komandā, tomēr skaidrs, ka arī turpmākos gadus viņam šādas iespējas nebūs.

"AlphaTauri" boss Francs Tosts šodien kliedējis visas spekulācijas, apstiprinot, ka Gaslī turpinās pārstāvēt komandu arī 2023. gada sezonā.

"Esam priecīgi paziņot, ka Pjērs paliks kopā ar mums arī 2023. gadā," pavēstīja Tosts. "Viņš pavisam noteikti ietilpst labāko un konkurētspējīgāko F1 pilotu grupā, un savas spējas pierādījis vienmēr, kad braucis pie mums. Neapšaubāmi, Pjērs var spēlēt lielu lomu komandas panākumos nākamajā sezonā. Savukārt no mums būs atkarīgs, cik konkurētspējīga mašīna viņam tiks piedāvāta, lai Pjērs varētu turpināt rādīt spīdošus rezultātus."

2020. gadā "AlphaTauri" komandas sastāvā Gaslī sensacionālo uzvarēja Moncas trasē, bet pērn Baku kāpa uz pjedestāla trešā pakāpiena. Šogad viņa rezultāti mazāk spoži - augstākais sasniegums ir piektā vieta, kas tika izcīnīta Azerbaidžānā, bet kopvērtējumā pagaidām sportists ieņem 11. pozīciju.

Pagaidām vēl sastāvā nav apstiprināts Juki Cunoda. Tosts iepriekš izteicies, ka visticamāk arī japānis turpinās startēt komandā, turklāt nedrīkst aizmirst, ka viņš ir dzinēju piegādātāja "Honda" protežē.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Autosport - Formula 1, MotoGP and motorsport...