Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rikjardo: "Esmu pārāk vecs, lai turpinātu gaidīt "Renault" solītās uzvaras"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rikjardo: "Esmu pārāk vecs, lai turpinātu gaidīt "Renault" solītās uzvaras"
Daniels Rikjardo. Foto: McLaren Racing

31 gadu vecais austrāliešu "Formula 1" braucējs Daniels Rikjardo turpina cerēt, ka vienudien kļūs par pasaules čempionu, tādēļ nevēlējās palikt "Renault" komandā, kas šobrīd un, visticamāk, arī tuvākajā nākotnē viņam nespētu piedāvāt iespēju cīnīties par uzvarām.

Rikjardo aizgāja no "Red Bull" komandas, tobrīd redzot, ka "Renault" ir augsti mērķi un liels potenciāls, taču divu sezonu laikā kļuva skaidrs, ka par uzvarām cīnīties nesanāks. Pērn viņš divreiz kāpa uz pjedestāla un sezonu noslēdza piektajā vietā, bet turpmāk startēs "McLaren" vienībā, kas aizvadītajā sezonā piedzīvoja lielu progresu, bet šogad "Renault" motorus nomainījusi pret "Mercedes".

"Vai es spētu uzvarēt, ja finišu sasniedz visas mašīnas? Joprojām ir sāpīgi to teikt, bet tas nebūtu iespējams," savas izredzes "Renault" sastāvā raksturo Rikjardo. "Dziļi sirdī zināju, ka man jādodas prom. Arī savu vecumu ņēmu vērā. Man ir 31 gads. Es nevaru atļauties gaidīt uz iespēju vēl vairākas sezonas. Vienkārši jutu, ka "McLaren" ir augstāk nekā "Renault", un tas lika pieņemt šādu lēmumu."

Pēdējā sezonā "Renault" sastāvā Rikjardo krietni pasliktinājušās attiecības ar komandas vadītāju Sirilu Abitebūlu, kurš sportista lēmumu uzņēmis ļoti sāpīgi.

"Domāju, ka viņš ir pieļāvis kļūdu," stāsta Abitebūls, kurš pats negaidīti janvārī pameta komandas vadītāja posteni. "Sāpīgākais bija tas, ka šis vairs līdz ar to nebija ilgtermiņa projekts, par ko bijām vienojušies. Piloti, kuri sasniedz augstākos rezultātus un gūst lielākos panākumus, ir tie, kuri arī velta savu laiku un ienes stabilitāti paši savā dzīvē, savā karjerā."

Šogad "Renault" komanda mainījusi veidolu un pārtapusi par "Alpine" vienību, tās sastāvā palicis francūzis Estebans Okons, bet Rikjardo vietā startēs pieredzes bagātais divkārtējais F1 čempions Fernando Alonso, kurš čempionātā atgriežas pēc divu gadu pārtraukuma.

Izmantotie resursi:
F1 News and Results | Latest 2021 Formula 1...

     [+] [-]

, 2021-03-24 13:15, pirms 3 gadiem
Pats mīkstais, pēc piķa skrēja un aptirsās.

     [+] [-]

, 2021-03-24 13:25, pirms 3 gadiem
Lai Alpine izdodas izpogāt McLaren.