Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Raikonens ir talantīgākais pilots, pret kuru esmu cīnījies"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "Raikonens ir talantīgākais pilots, pret kuru esmu cīnījies"
Sebastians Fetels un Kimi Raikonens bija komandas biedri "Ferrari" sastāvā. Foto: Motorsport.com

F1 braucēja karjeru nupat noslēgušais Sebastians Fetels atzinis, ka ar dabiski lielāko talantu apveltītais sacīkšu pilots, pret kuru viņam daudzo sezonu laikā sanācis cīnīties, ir neviens cits kā Kimi Raikonens.

Lai gan Fetels savā F1 karjerā startējis vienās sacīkstēs ar tādiem izciliem braucējiem kā Mihaels Šūmahers, Fernando Alonso, Lūiss Hamiltons un Makss Verstapens, tieši Raikonenu viņš nosaucis par talantīgāko starp viņiem.

"Es domāju, ka Kimi piemīt lielākais dabiskais talants, kāds jebkad trāpījies man ceļā," podkāstā "Beyond the Grid" atzina Fetels. "Tīrā ātruma ziņā viņš bija labākais. To varēja redzēt gan šajās, gan citās mašīnās, ar ko viņš startējis. Ja būtu tāda autosporta disciplīna, kur katru dienu jābrauc ar savādāku mašīnu, pēc desmit dienām viņš būtu apli priekšā visiem pārējiem. Viņam piemīt tāds dabisks talants, kas neprasa daudz laika adaptēties pie jauna auto stūres. Ja jūs viņam iedodat stūri, viņš zina, kas ar to jādara. Dažreiz šķiet, ka tas ir negodīgi. Kamēr tev vajag vispirms pierast pie mašīnas un saprast trasi, viņam tas viss ir uzreiz."

Raikonens savu F1 pilota karjeru noslēdza pagājušajā gadā. Iepriekš viņš dažas sezonas izlaida, lai izmēģinātu spēkus gan pasaules rallija čempionātā, gan NASCAR sacensībās. Arī šovasar viņš piedalījās vienā NASCAR posmā, kur uzreiz spēja parādīt ļoti labu ātrumu, lai gan finišu sasniegt neizdevās, jo tika piedzīvota avārija.

Savulaik "Ferrari" sastāvā Fetels un Raikonens četras sezonas startēja kopā. Tieši ar "Ferrari" Raikonens izcīnīja savu vienīgo titulu, kamēr Fetels savus četrus titulus guva "Red Bull" sastāvā.

"Ar viņu man bija, iespējams, labākās attiecības kā komandas biedram, jo viņš vienmēr bija tiešs," saka Fetels. "Viņam nekad nebija nekādu argumentu. Ja mēs piedzīvojām savstarpēju sadursmi, izrunājām to, atrisinājām situāciju un varbūt pat pasmējāmies. Nekad nebija tā, ka kāds no mums varētu destabilizēt situāciju. Atceros, ka jau kopš dienas, kad ienācu komandā, viņš izrādīja lielu cieņu, skatījās man acīs. Ar citiem bija tāda sajūta, ka tu pasveicinies, paspied roku, bet ir sajūta, ka viņš it kā nav šeit. Kimi šajā ziņā bija izņēmums."

Visas F1 tiešraides skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
pitpass - the latest, hottest F1 news

     [+] [-]

, 2022-11-23 13:25, pirms gada
Autor, mazliet precizitātes - šo viņš teica atbildot uz jautājumu par to, kurš bija viņa spējīgākais komandas biedrs. Attiecībā uz konkurentiem no citām komandām (Alonso, Hamiltonu, Verstappenu) viņš norādīja, ka ir grūti salīdzināt jo viņu rīcībā ir cita mašīna un viņam ir limitēta pieeja informācijai par to cik labi viņi performē attiecībā pret mašīnas iespējām