Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Horners: "Domāju, ka "Mercedes" izmanto kaut kādu slepenu ierīci"

Juris Grīns
Juris Grīns

Horners: "Domāju, ka "Mercedes" izmanto kaut kādu slepenu ierīci"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners uzskata, ka "Mercedes" komanda šobrīd izmanto kādu citiem nezināmu ierīci, kas palīdz sasniegt lielāku maksimālo ātrumu.

Pēdējo divu posmu laikā bijis vērojams "Mercedes" snieguma progress, kas šobrīd, kad cīņa par F1 titulu iegājusi kritiskajā fāzē, ir ārkārtīgi svarīgs pagrieziena punkts. Makss Verstapens gan kopvērtējumā ir sešus punktus priekšā Lūisam Hamiltonam, taču jau šonedēļ sacensībās ASV situācija var mainīties.

"Red Bull" vienības šefs Kristians Horners paziņojis, ka, viņaprāt, "Mercedes" izmanto kaut kādu ierīci, kas taisnēs pazemina W12 formulas aizmuguri un tādā veidā ļauj sasniegt lielāku ātrumu. Līdzīgu tendenci novērojis TV kanāla "Sky" F1 eksperts Pols di Resta, kurš savus novērojumus izklāstīja pēc pirmajiem treniņbraucieniem.

"Es domāju, ka "Mercedes" taisnēs izmanto kādu ierīci, un šāda veida trasēs tā darbojas," sacīja Horners. "Ja paskatāmies uz viņu mašīnu aizmuguri, ir redzams, kā tā pazeminās. Turcijas posmā tas nostrādāja viņu labā. Viņu ātrums taisnēs pēdējā laikā ir būtiski palielinājies un tur, kur iepriekš mēs varējām viņus panākt, tagad netiekam pat tuvu."

Horners gan noliedz, ka uzskatītu "Mercedes" darbības par nelegālām, kamēr čempionvienības vadītājs Toto Volfs par konkurentu izteikumiem saka: "Šajā čempionātā konkurenti vienmēr mēģinās saprast, vai mums nav kāda sudraba lode. Savā pieredzē esmu sapratis, ka tādas lietas nepastāv, tie vienmēr ir sīkumi, kas dod nelielu ieguvumu sniegumam. Mēs cenšamies padarīt savu mašīnu labāku un ātrāku, pārāk neklausoties viņu saceltajā troksnī."

Volfs skaidro, ka pēdējos posmos novērojamais "Mercedes" ātruma pieaugums izskaidrojams ar labu regulējumu atrašanu.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...