Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 vājākā komanda "Haas" arī nākamo sezonu uztic Šūmaheram un Mazepinam

Agris Suveizda

F1 vājākā komanda "Haas" arī nākamo sezonu uztic Šūmaheram un Mazepinam
Ņikita Mazepins un Miks Šūmahers. Foto: Zumapress/Scanpix

Amerikāņu F1 komanda "Haas" pavēstījusi par sadarbības pagarināšanu uz nākamo sezonu ar 22 gadus vecajiem debitantiem Miku Šūmaheru un Ņikitu Mazepinu.

"Komandā vēlējāmies nepārtrauktību pārejā uz 2022. gada sezonu, un ar prieku varu paziņot, ka Miks Šūmahers un Ņikita Mazepins "Haas" F1 komandā sacentīsies arī nākamgad," vienības mājaslapā citēts tās vadītājs Ginters Štainers. "2021. gadā esam devuši iespēju abiem braucējiem apgūt F1, un viņi abi, būdami debitanti, šogad ir daudz paveikuši. Šī neapšaubāmi ir smaga sezona, taču, tajā paša laikā, esam ļoti cieši strādājuši, lai izprastu procesus un adaptētos F1 sacensībām. Lūkojoties 2022. gada sezonas virzienā, esam pārliecināti, ka spersim soli uz priekšu un sniegsim Mikam un Ņikitam konkurētspējīgu formulu, kas viņiem ļaus spert soli uz priekšu savās karjerās."

2020. gadā vācu pilots Šūmahers kļuva par F2 čempionu, bet krievu pilots Mazepins kopvērtējumā izcīnīja piekto vietu. Debijas F1 sezonā Šūmahers līdz šim nav izstājies nevienā posmā, un viņa labākais rezultāts ir 12. vieta. Tikmēr Mazepins ir izstājies četros no četrpadsmit posmiem, un viņa labākais rezultāts ir 14. vieta. Neskaitot poli Robertu Kubicu, kurš divos posmos aizvietojis "Alfa Romeo" somu pilotu Kimi Reikenenu, Šūmahers un Mazepins ir vienīgie pilnvērtīgie F1 braucēji šajā sezonā, kuri vēl nav tikuši pie punktiem.

"Haas" šī ir sestā sezona F1. Līdz šim labākā sezona bijusi 2018. gadā, kad dānis Kevins Magnusens sakrāja 56 punktus, francūzis Romēns Grožāns pievienoja 37 un "Haas" ar 93 punktiem ieguva piekto vietu. Savukārt pagājušajā sezonā "Haas" nopelnīja tikai trīs punktus un desmit komandu konkurencē apsteidza vienīgi "Williams", kas palika bez punktiem. Piecas sezonas "Haas" pārstāvējis Grožāns, kurš šajā laika posmā sakrājis 104 punktus, Magnusens četrās sezonās ticis pie 96 punktiem, bet meksikānis Estevans Gutjeress, kurš aizvadīja "Haas" debijas sezonu, un brazīlietis Pjetru Fitipaldi, kurš pagājušajā sezonā piedalījās divos posmos, palika bez punktiem.

Piecpadsmito no sezonas divdesmit diviem posmiem šonedēļ uzņems Krievija.

Izmantotie resursi:
https://www.haasf1team.com/news/ura...

  -1 [+] [-]

, 2021-09-23 13:18, pirms 3 gadiem
Ņikita Mazepins un Ņikita Šūmahers

  -1 [+] [-]

, 2021-09-23 13:26, pirms 3 gadiem
Ņikita Šūmahers

     [+] [-]

, 2021-09-23 14:58, pirms 3 gadiem
Varenākais nepiekāpīgo komandas biedru duelis varēs turpināties. Senna/Prosts, Alonso/Hamiltons, Vēbers/Fettels, Rosbergs/Hamiltons u.c. var iet klusī stūrītī uzpīpēt.

     [+] [-]

, 2021-09-23 17:35, pirms 3 gadiem
Neticami mihaels šūmahers atgriežas