Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs: "Visu, ko varējām, izdarījām nepareizi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs: "Visu, ko varējām, izdarījām nepareizi"
Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

"Mercedes" vadītājs Toto Volfs atzīst, ka visi F1 komandas darbinieki ir dusmīgi par Singapūras "Grand Prix" sacīkstēs piedzīvoto. Lūiss Hamiltons sacensības noslēdza ceturtais, bet Valteri Botass finišēja piektais, vien otro reizi sezonā nevienam no "Mercedes" braucējiem nekāpjot uz pjedestāla.

Tieši "Mercedes" komanda tika uzskatīta par favorīti trasē, kur noteicošā loma ir piespiedējspēkam nevis dzinēja jaudai, taču realitātē dubultuzvaru izcīnīja "Ferrari" piloti Sebastians Fetels un Šarls Leklērs, kamēr trešais finišēja Makss Verstapens no "Red Bull".

"Varu pateikt, ka mēs visi esam dusmīgi," atzīst Volfs. "Mums bija neliela kopā sanākšana ar inženieriem un pilotiem un mums bija kopīga sajūta, ka šajā nedēļas nogalē esam slikti pastrādājuši. Mums visiem ir sajūta, ka neizmantojām pārāk daudzas iespējas. Nav neviena šajā komandā, kuram šķistu savādāk."

Lai gan Volfs uzskata, ka lielākais zaudējums tika piedzīvots kvalifikācijā, kur neizdevās uzvarēt, arī sacīkstēs pielietotā stratēģija tomēr izrādījās nepareiza, kad Hamiltonam tika likts uzkavēties trasē ilgāk par konkurentiem.

"Mēs zaudējām iespēju iegūt pozīcijas uz boksu apmeklējumu rēķina, ko bija tik veiksmīgi iespējams paveikt, ka tas nedaudz pārsteidza pat "Ferrari" komandu," saka Volfs. "Vai mums vajadzēja Hamiltonu sūtīt boksos ātrāk? Tobrīd mēs zaudējām pirmo un otro vietu, runa bija par trešās pozīcijas noturēšanu. Jutām, ka riepas vēl nav nodilušas, un tā bija vienīgā iespēja pacelties augstāk. Tomēr "Ferrari" strauji tuvojās, bet vēl priekšā bija Strols un Džovinaci, un cerējām, ka viņi apturēs "Ferrari" vilcienu. Tomēr Lūiss iestrēga aiz Džovinaci un tās bija spēles beigas."

Komanda arī pavēlēja pitstopā ātrāk pabijušajam Botasam mazliet samazināt ātrumu, lai piebremzētu "Red Bull" pilotu Aleksu Albonu, un uz stratēģijas rēķina viņi netiktu priekšā Hamiltonam.

"Tā nebija laba lieta, ka bija jāsūta viņam šāds ziņojums, bet uz boksu rēķina varēja iegūt daudz vairāk nekā kāds bija prognozējis," atzīst Volfs. "Nedomāju, ka "Ferrari" komandas nolūks bija, lai viņu pilotu apmainītos pozīcijām. Riskējām ar Lūisa pozīciju, lai saglabātu izredzes, tāpēc lūdzām Valteri piebremzēt Albonu, jo citādi Lūiss būtu atgriezies trasē aiz Albona. Pretējā gadījumā komandas kopējais rezultāts būtu sliktāks. Tagad esam Valteri parādnieki."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...