Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Problēmu vajātā "Honda" atļaujas lepoties ar saviem F1 dzinējiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Problēmu vajātā "Honda" atļaujas lepoties ar saviem F1 dzinējiem
Foto: Hasan Bratic/SIPA/Scanpix

Lai gan "Honda" motori aizvadītajā F1 sezonā visai droši saucami par sliktākajiem, rūpnīca tomēr lepojas ar to progresu, kas tika sasniegt šī gada laikā.

Pagājušajā ziemā "Honda" nolēma mainīt sava F1 motora konceptu, tomēr pietrūka laika, lai pilnvērtīgi sagatavotos 2017. gada sezonai. "McLaren" komanda saskārās ar regulārām dzinēja problēmām, galu galā pieņemot lēmumu šķirt sadarbību. Tomēr sezonas noslēgumā, lai gan problēmas aizvien bija, tomēr daudz biežāk bija iespējams cīnīties pirmajā desmitniekā.

"Honda" F1 nodaļas vadītājs Jusuke Hasegava, kurš nākamgad savus pienākumus vairs neturpinās pildīt, atzīst, ka ar sasniegto progresu var lepoties, lai gan vēl ir daudz problēmu, kas jānovērš.

"Varam lepoties ar to, cik daudz spējām attīstīt motoru sezonas laikā," saka Hasegava. "Nespējām būt tik konkurētspējīgi kā cerējām, tādēļ biežāk bijām spiesti veikt uzlabojumus. Nācās samazināt laiku, ko veltīt izturības problēmu risināšanai, lai tā vietā varētu uzlabot dzinēja veiktspēju. Tā bija mūsu stratēģija. Esam pārliecināti, ka tiksim galā arī ar izturības problēmām - tas ir tikai laika jautājums. Šogad priekšroku devām veiktspējas uzlabošanai, izturībai veltot mazākus resursus."

Hasegava gan atzīst, ka izturības problēmas bijušas pārāk lielas, un tas nekādā ziņā nav pieņemams: "Ir ļoti slikti, ka mums bija izturības ķibeles gan trasē, gan testējot dzinējus uz stenda. Šajā ziņā mums ir skaidrs mērķis - spēt aizvadīt piecas sacīkstes ar vienu motoru. Pagaidām to vēl neesam sasnieguši. Esam sarūgtināti par to."

No nākamā gada "Honda" motorus izmantos "Toro Rosso" komanda, kamēr "McLaren" startēs ar "Renault" dzinējiem.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...