Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Haas" komanda tiek pie galvenā sponsora un 40 miljoniem dolāru sezonā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Haas" komanda tiek pie galvenā sponsora un 40 miljoniem dolāru sezonā
Foto: Motorsport.com

F1 čempionāta komanda "Haas", kas ir viena no šī brīža vājākajām vienībām, paziņojusi par līguma parakstīšanu ar jaunu galveno sponsoru.

Amerikāņu komanda uz vairākiem gadiem ir noslēgusi vienošanos ar Teksasā bāzēto finanšu pakalpojumu uzņēmumu "MoneyGram". Formāli sadarbība tiks uzsākta 2023. gadā un, pateicoties tai, abas sacīkšu mašīnas iegūs jaunu krāsojumu.

Pēc tam, kad Krievija uzsāka karu Ukrainā, "Haas" nekavējoties pārtrauca sadarbību ar savu pilotu Ņikitu Mazepinu un uzņēmumu "Uralkali", kas bija tās galvenais sponsors. Kopš tā laika Džīnam Hāsam piederošā vienība startējusi sacīkstēs bez titulsponsora.

Lai gan līguma detaļas netiek atklātas, zināms, ka par sadarbību izdevies vienoties uz vairāk nekā vienu gadu. "Sports Business Journal" lēš, ka "MoneyGram" ik gadu varētu ienest komandā ap 40 miljoniem eiro.

Cik zināms, līdz šim "Haas" komanda tērēja mazāk par atļauto maksimālo budžetu, bet tiek ziņots, ka 2023. gadā varēs atļauties tikpat lielus tēriņus kā vadošās komandas. Nākamajā gadā tie būs nepilni 137 miljoni eiro.

Vēl nav zināms, vai vietu sastāvā saglabās Miks Šūmahers. Savukārt ar Kevinu Magnusenu kontrakts jau parakstīts.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...

     [+] [-]

, 2022-10-22 20:15, pirms 2 gadiem
Te var sīkāk izlasīt par Red Bull budžeta pārkāpumiem...

https://racingnews365.com/red-bulls...