Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens sasniedz pārliecinoši ātrāko rezultātu pirmajā treniņā Japānā

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens sasniedz pārliecinoši ātrāko rezultātu pirmajā treniņā Japānā
Makss Verstapens. Foto: f1.com

Makss Verstapens uzrādīja pārliecinoši ātrāko rezultātu šorīt notikušajā Japānas F1 posma pirmajā treniņā, parādot, ka šajā nedēļas nogalē atkal gatavs cīnīties par uzvaru.

Pirms nepilnas nedēļas Singapūrā Verstapens un viņa pārstāvētā "Red Bull" komanda negaidīti piedzīvoja būtisku kritumu rezultātos un nespēja sacensties pat par pjedestālu. Pārtrūka Verstapena desmit uzvaru sērija, bet komanda pirmo reizi šajā sezonā neizcīnīja pirmo vietu.

Suzukas trasē viss, izskatās, ir atgriezies vecajās sliedēs. Jau pirmajā treniņā Verstapens demonstrēja lielisku ātrumu, atstājot aiz sevis abus Singapūras GP pirmajās divās vietas finišējušos braucējus. Iepriekšējā posma uzvarētājs Karloss Sainss ("Ferrari") viņam zaudēja virs 0.6 sekundēm, bet Lando Noriss ("McLaren") bija vairāk par 0.7 sekundēm lēnāks. Gandrīz par sekundi līderim piekāpās Šarls Leklērs ("Ferrari") un mājinieks Juki Cunoda ("AlphaTauri").

"Mercedes" piloti Džordžs Rasels un Lūiss Hamiltons šajā treniņā palika otrajā desmitniekā, taču neizmantoja ātrākās, mīkstā sastāva riepas.

Japānas posma kvalifikācija plānota sestdien plkst. 9:00 no rīta pēc Latvijas laika, bet sacensību starts tiks dots svētdien jau plkst. 8:00.

Japānas GP pirmais treniņš: