Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Gaslī avarē, Verstapens ātrākais arī otrajā treniņā Suzukas trasē

Gaslī avarē, Verstapens ātrākais arī otrajā treniņā Suzukas trasē
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" komandas pilots Makss Verstapens sasniedza ātrāko rezultātu arī Japānas F1 posma otrajā treniņsesijā, bet tās noslēgumā avāriju piedzīvoja Pjērs Gaslī no "Alpine" vienības.

Kad līdz laika atskaites beigām bija palikušas virs divām minūtēm, Gaslī pieļāva kļūdu vienā no līkumiem. Franču pilots izbrauca no trases un ietriecās barjerā, rezultātā vizuāli visai pamatīgi sabojājot mašīnu, nolūza arī priekšējais kreisais ritenis. Trieciens gan nebija ļoti spēcīgs, jo ātrums konkrētajā vietā nav tas lielākais.

Tāpat kā pirms tam pirmajā treniņā, arī šoreiz ātrākais bija sezonas līderis Verstapens, gan vairs ne ar tik lielu pārsvaru. Holandietis ātrāko apli veica ar rezultātu 1:30.688, kas ļāva par 0.3 sekundēm pārspēt Šarlu Leklēru ("Ferrari"), bet tālāk sekoja Lando Noriss ("McLaren"), Singapūrā notikušā iepriekšējā F1 posma uzvarētājs Karloss Sainss ("Ferrari") un Džordžs Rasels ("Mercedes").

Japānas posma kvalifikācija plānota sestdien plkst. 9:00 no rīta pēc Latvijas laika, bet sacensību starts tiks dots svētdien jau plkst. 8:00.

Japānas GP otrais treniņš:


Lānss Strols un Pjērs Gazlī. Foto: Motorsport.com

Gaslī un Strols paliks pašreizējās komandās arī nākamās F1 sezonas

"Alpine" komanda parakstījusi jaunu līgumu ar Pjēru Gaslī uz vairākiem gadiem, paturot franču F1 pilotu sastāvā. Kā zināms, komandu pēc šīs sezonas pametīs otrs braucējs Estebans Okons. Tikmēr "Aston Martin" komanda šodien nāca klajā ar paziņojumu, ka Lānss Strols turpinās startēt tās sastāvā 2025. gada sezonā un arī pēc tam.

Leklērs: "Sainss sacensību sākumā pārkāpa komandas prasību"

Lai gan "Ferrari" vienība bija instruējusi savus pilotus Spānijas GP sacīkstes sākumā taupīt riepas, Karlosa Sainsa uzbrukums komandas biedram norāda, ka viņš šo plānu ignorējis, paziņojis Šarls Leklērs.
Foto: Motorsport.com

FIA izņēmuma gadījumos ļaus startēt F1 čempionātā no 17 gadiem

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) veikusi grozījumus noteikumos. Tās paredz, ka turpmāk autosportists izņēmuma kārtā varēs saņemt atļauju startēšanai F1 pasaules čempionātā no 17 gadu vecuma.