Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs ātrākais pirmajā treniņā, Sainsam desmit starta vietu sods

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs ātrākais pirmajā treniņā, Sainsam desmit starta vietu sods
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Francijas F1 sacensību nedēļas nogale iesākusies ar pirmajiem treniņbraucieniem, kuros ātrāko laiku sasniedza iepriekšējā posma uzvarētājs Šarls Leklērs. Tikai mazliet lēnāks par viņu bija čempionāta līderis Makss Verstapens.

"Ferrari" pilots Leklērs dramatiskās sacīkstēs Austrijā guva uzvaru, un ar tādu pašu mērķi ieradies Pola Rikāra trasē, kur sportistiem jāsacenšas pamatīgā karstumā. Pirmajā treniņsesijā, kas bija stundu gara, Leklērs veica 23 apļus, ātrāko no tiem noriņķojot 1 minūtē un 33.930 sekundēs. Verstapens ar "Red Bull" formulu bija tikai 0.091 sekundi lēnāks un nobrauca 18 apļus.

Ne tik spoži klājās viņu komandas biedriem. Karloss Sainss gan ieņēma trešo vietu, zaudējot vairāk par 0.3 sekundēm, bet jau ticis pie desmit starta vietu soda. Viņa mašīnai pārsniegts sezonas laikā atļauto jaudas agregāta kontroles elektronikas komplektu skaits. Savukārt Serhio Peress bija sestais ātrākais, bet vienā no epizodēm saslīdēja, gan spējot izvairīties no ietriekšanās barjerā.

Lūisa Hamiltona vietā pie "Mercedes" stūres brauca komandas rezervists Niks de Vrīss. Kā zināms, katrai komandai sezonas laikā jādod divas šādas iespējas jaunajiem pilotiem. Holandietis ierindojās devītajā vietā, kamēr otrs "Mercedes" braucējs Džordžs Rasels bija ceturtais ātrākais.

Tieši uz Francijas posmu daudzas komandas, ieskaitot vadošās, sarūpējušas dažādus uzlabojumus savām sacīkšu mašīnām, līdz ar to būs aizraujoši vērot, kā tie ietekmēs spēku samērus šajā nedēļas nogalē.

Šodien vēl risināsies otrais treniņš, kura sākums paredzēts plkst. 18:00 pēc Latvijas laika.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.