Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs pirms finiša pārbiedējis "Ferrari" komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs pirms finiša pārbiedējis "Ferrari" komandu
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Bahreinas "Grand Prix" uzvarētājs Šarls Leklērs īsi pirms finiša pa radio pajokojis, ka mašīnai ir tehniskas problēmas, kārtīgi nobiedējot "Ferrari" komandu.

Jaunā "Ferrari F1-75" sacīkšu mašīna pašlaik izskatās gan ātrākā, gan izturīgākā. Šarlam Leklēram sacensībās Sahiras trasē spraigā cīņā izdevās uzveikt Maksu Verstapenu, bet neilgi pirms finiša gan viņš, gan otrs "Red Bull" komandas pilots Serhio Peress izstājās tehniska defekta dēļ.

Kad Leklērs jau atradās pēdējā aplī, pirms 13. līkuma viņš paziņojis pa radio, ka radusies negaidīta problēma ar motoru. Vēlāk gan izrādījās, ka sportists tikai pajokojis.

"Pēdējā aplī pa radio es nedaudz pajokojos, sakot, ka ar motoru atgadījies kaut kas savāds," stāsta 24 gadus vecais sportists. "Esmu pārliecināts, ka daži inženieri dabūja sirdstrieku, bet beigās viss tomēr bija labi. Šoreiz mums tomēr izdevās novest visu līdz galam."

"Ferrari" vienībai vēl svaigā atmiņā ir notikumi 2019. gada Bahreinas posmā, kur Leklērs arī startēja pirmais un bija pārliecinošs līderis, kad aptuveni desmit apļus pirms finiša pārstāja darboties viens no motora cilindriem. Leklērs kļuva lēnāks, zaudēja pozīcijas Lūisam Hamiltonam un Valteri Botasam, atkrītot uz trešo vietu. Tikai pateicoties tam, ka uz pēdējiem apļiem trasē bija izbraukusi drošības mašīna, viņam toreiz izdevās finišēt trešajam.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...