Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Atvainošanos es nemaz negaidīju"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Atvainošanos es nemaz negaidīju"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Pēc tam, kad Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) publicējusi pērnā gada Abū Dabī posma notikumu pilnās analīzes rezultātus, Lūiss Hamiltons nejūtas pārsteigts, ka nav saņēmis publisku atvainošanos.

Analīzes kopsavilkumā FIA atzinusi, ka sacīkšu direktors Maikls Masi sacīkstēs Abū Dabī "pieļāvis cilvēcīgas kļūdas", bet "to nav darījis sliktu nolūku vadīts". Kad nedēļas nogalē par to tika izjautāts Hamiltons, kura izredzes uzvarēt pērnā gada čempionātā Masi pamatīgi iedragāja, viņš atzina, ka ne par ko nav pārsteigts.

"Godīgi sakot, es vēl neesmu to izlasījis, varbūt izdarīšu to mazliet vēlāk," teica "Mercedes" pilots. "Bet es nemaz negaidīju atvainošanos. Par to es pārāk nedomāju. Bija tā, kā bija, un tur ir teikts, ka tā bija cilvēcīga kļūda, kas jau ir pozitīvs solis. Diemžēl mēs nevaram pagriezt laiku atpakaļ un izmainīt pagātni."

FIA prezidents Muhameds bin Sulajems izteicies, ka Masi no amata tika atstādināts, lai "noņemtu no viņa stresu", kā arī šobrīd notiek pārrunas par to, kādā amatā viņš varētu strādāt turpmāk.

"Mēs uzskatām, ka visus sacīkšu direktora pienākumus nevar izpildīt viena persona," Bahreinā teica Bin Sulajems. "Mēs runājam par 23 sacīkstēm, kurām jāstrādā konstantā līmenī. Tas noved pie smaga noguruma, tāpēc nonācām pie savādāka risinājuma."

Šogad sacīkšu direktora pienākumus pārmaiņus pildīs Nīls Vitihs, kurš iepriekš to darīja DTM čempionātā, kā arī Edoardo Freitass, kurš līdz šim šādu amatu pildīja WEC sacensībās.

"Jaunā dubultvadība no Vitiha un Freitasa ir ļoti sarežģīta konstrukcija," uzskata F1 eksperts un bijušais pilots Kristians Danners. "Nevienam no viņiem turklāt nav bijusi saskarsme ar tādām personībām, kādas ir "Formulā 1". Ir ļoti liela atšķirība, vai tavā birojā ienāk GT3 vai DTM pilots, vai arī Verstapens un Hamiltons ar saviem priekšniekiem. Manuprāt, divi sacīkšu direktori nav ideāls risinājums."

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com