Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapenam atņem ātrāko apli, no pirmās vietas Ostinā startēs Leklērs

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapenam atņem ātrāko apli, no pirmās vietas Ostinā startēs Leklērs
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Maksa Verstapena uzrādīto ātrāko apļa laiku ASV GP kvalifikācijā tiesneši anulēja par pārkāpumu, līdz ar ko pirmo starta vietu uz svētdien gaidāmo sacīksti izcīnījis "Ferrari" komandas pilots Šarls Leklērs. Kopā ar viņu no pirmās rindas startēs "McLaren" braucējs Lando Noriss, bet Verstapens cīņu sāks tikai sestais.

Ostinas trasē "Circuit of the Americas" sestdien gaidāma sprinta sacīkste, līdz ar ko jau aizvadīta "Grand Prix" kvalifikācija, nosakot starta vietas svētdien gaidāmajai cīņai. Sprintam būs atsevišķa kvalifikācija, kas notiks sestdien.

Pirmo kvalifikācijas kārtu pārvarēt neizdevās Niko Hilkenbergam, Fernando Alonso, kurš vēl nesen kopvērtējumā cīnījās par otro vietu, bet tagad atkritis uz ceturto, tāpat arī Aleksam Albonam, Lānsam Strolam un Loganam Sardžentam. Ātrākais Q1 sesijā bija Lūiss Hamiltons, kuram sekoja Noriss un jau kronētais 2023. gada F1 čempions Verstapens.

Otrajā kārtā cīņu noslēdza Juki Cunoda, Guanju Žou, Valteri Botass, Kevins Magnusens, kā arī Daniels Rikjardo, kurš atgriezies F1 čempionātā pēc vairākiem rokas traumas dēļ izlaistiem posmiem. Ātrākais bija Leklērs, kuram pavisam nedaudz zaudēja Verstapens, bet Hamiltons šoreiz uzrādīja trešo labāko rezultātu.

Izšķirošās kārtas pirmajā mēģinājumā Verstapens spēja sasniegt tikai trešo labāko laiku, kamēr ātrākais bija "Ferrari" pilots Leklērs, bet otro vietu ieņēma Hamiltons no "Mercedes" komandas.

Otrajā mēģinājumā Leklēram savu rezultātu izdevās uzlabot, kamēr Verstapens pieļāva kļūdu jau pirmajā līkumā, nobloķējot riteņus. Tomēr trīskārtējais F1 čempions bija ātrs otrajā sektorā un jo īpaši trešajā, kas viņam palīdzēja izvirzīties vadībā ar 0.005 sekunžu pārsvaru. Tomēr "Red Bull" pilots bija pārkāpis trases robežas 19. līkumā, līdz ar ko tiesneši šo apļu laiku anulēja.

Tas nozīmē, ka pirmo starta vietu svētdien gaidāmajai sacīkstei izcīnījis Leklērs, savukārt viņam blakus pirmajā rindā stāsies Noriss no "McLaren" nometnes. Otrajā rindā ASV GP startā stāsies Hamiltons un Karloss Sainss, bet aiz viņiem - Džordžs Rasels un Verstapens, kurš beigās noslīdēja uz sesto pozīciju. Tālāk kvalificējās "Alpine" piloti Pjērs Gaslī un Estebans Okons, kā arī Serhio Peress un Oskars Piastri.

Verstapens trešo F1 titulu nodrošināja jau iepriekšējā posmā Katarā. Savukārt cīņā par otro vietu Peress ir 30 punktus priekšā Hamiltonam, kamēr vēl par 11 punktiem mazāk Alonso kontā. Arī Konstruktoru kausā "Red Bull" jau nodrošinājusi uzvaru, bet otrajā vietā esošā "Mercedes" tagad vairs tikai 28 punktus priekšā "Ferrari".

ASV GP nedēļas nogales notikumi turpināsies sestdien, kad plkst. 20:30 pēc Latvijas laika sāksies sprinta kvalifikācija, bet plkst. 1:00 naktī gaidāma sprinta sacīkste. Svētdien "Grand Prix" sacensību starts plkst. 22:00.

ASV GP kvalifikācijas rezultāti:

  -1 [+] [-]

, 2023-10-21 07:05, pirms 8 mēnešiem
Neviens neko neatņēma...Max vienkārši izdomāja nožuļīties, lai iegūtu labāku paātrinājumu, bet neizgāja šoreiz triks

     [+] [-]

, 2023-10-21 13:13, pirms 8 mēnešiem
fans81 rakstīja: Neviens neko neatņēma...Max vienkārši izdomāja nožuļīties, lai iegūtu labāku paātrinājumu, bet neizgāja šoreiz triks
😄
Nē. Vienkārši kļūdījās