Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" komanda Japānas F1 posmā atkal mērķē uz uzvaru

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" komanda Japānas F1 posmā atkal mērķē uz uzvaru
Foto: Motorsport.com

Lai gan Singapūras ielu trasē "Red Bull" komanda pirmo reizi šosezon neizcīnīja uzvaru un pat nepretendēja uz pjedestālu, Helmuts Marko ir pārliecināts, ka jau šonedēļ Japānā atkal viss būs pa vecam.

Pastāv viedoklis, ka pēkšņais "Red Bull" ātruma kritums saistīts ar pirms Singapūras GP FIA noteikto aizliegumu izmantot jebkāda veida kustīgās aerodinamiskās detaļas. Komandas bija atradušas veidus, kā izmantot šāda veida detaļas, lai tās atbilstu tehniskajiem noteikumiem, bet jaunās direktīvas ieviesušas vēl stingrākus nosacījumus.

"Zinu, ka jūs visi gribētu to vainot šajā lietā, bet diemžēl mēs to nevaram apgalvot," sacīja "Red Bull" vadītājs Kristians Horners. "Kopš sacīkstēm Moncā savai mašīnai neesam mainījuši nevienu detaļu. Pirms posma Singapūrā zinājām, ka konkurenti šajā trasē būs tuvāk, bet tas, kas notika, patiesību sakot, mūs pārsteidza."

Arī savulaik dominējošās "Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs neuzskata, ka FIA jaunās direktīvas būtu izraisījušas pēkšņu "Red Bull" snieguma pavājināšanos.

"Mēs paši zinām, kā tas ir, ierasties Singapūrā ar dominējošu mašīnu un neparādīt labu sniegumu," saka Volfs. "Bet esmu drošs, ka šeit pie vainas nav tehniskās direktīvas. Tās neko nemainīja."

Izskanējis viedoklis, ka šogad Singapūras jaunais asfalts ir gludāks nekā iepriekš, tāpat tika mainīta vairāku līkumu konfigurācija, kas arī neesot nācis par labu "Red Bull" sniegumam.

"Mēs skaidri zinām, kāpēc mums bija šīs problēmas," saka "Red Bull" konsultants Helmuts Marko. "Esmu pilnīgi pārliecināts, ka šis mistiskais ātruma zudums Japānas posmā neatkārtosies. Ar cerībām raugāmies uz Suzuku, jo zinām, kas bija problēma. Un tāpēc esam pilni optimisma, ka būsim atpakaļ tur, kur bijām. Suzukas trase mūsu mašīnām ir ļoti piemērota."

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...