Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Itālijas prese: "Sainss ir inteliģents kā Lauda un gudrs kā Prosts"

Juris Grīns
Juris Grīns

Itālijas prese: "Sainss ir inteliģents kā Lauda un gudrs kā Prosts"
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Spāņu pilotam Karlosam Sainsam, pēc sacensībās Singapūrā izcīnītās uzvaras, veltīti atzinības vārdi Itālijas laikrakstos. Daudzi uzskata, ka šobrīd tieši viņš kļuvis par "Ferrari" komandas jauno līderi.

Jau Moncā Sainss izcīnīja pirmo starta vietu, taču toreiz "Red Bull" komanda sacīkstē bija nepārspējama. Tikmēr Sainss spraigā cīņā noturēja sev aizmugurē komandas biedru Šarlu Leklēru, izcīnot trešo vietu. Singapūrā spānis startēja un finišēja pirmais, izmantojot viltīgu stratēģiju, kad pielaida Lando Norisu sev klāt, lai "McLaren" braucējs varētu aizstāvēt otro vietu ar DRS sistēmas palīdzību.

Laikraksta "La Gazzetta dello Sport" žurnālists Luidži Perna raksta: "Sainss bija perfekts. Kā Žils Vilnēvs 1981. gadā Haramas trasē. Karloss ir interiģents kā Nikijs Lauda un gudrs kā Alēns Prosts. Līdz šim Sainss bija spēcīgs un uzticams pilots, bet pēc Singapūras viņš ir čempions. Viņš ir mainījis spēli un nokļuvis starp tās klases braucējiem, kas spēj izdarīt īpašas lietas, kā Luiss Hamiltons un Fernando Alonso."

Tikmēr Leo Turrini TV kanālā "Sky Italia" stāsta: "Tas radījis neparastu situāciju "Ferrari" komandā, jo tagad tai ir divi kapteiņi. Iepriekš Leklērs bija līderis, bet tagad Sainss ir pacēlies šajā hierarhijā."

Džiusto Ferronato no "La Gazzetta dello Sport" raksta: "Izcīnītā uzvara pavērusi formālu diskusiju - vai tā ir iekšējā cīņa ar Leklēru par to, kurš ir pārāks? Pēc Singapūras tas ir fakts, ka Karloss šo hierarhiju ir mainījis."

Arī "Tuttosport" pauž atzinīgus vārdus: "Sainss varētu būt jaunais komandas līderis. Vai Singapūra bija pagrieziena punkts? Mēs redzējām stratēģijas ģēniju, kā datorspēļu braucēju, kā Alēnu Prostu, bet ar spāņu karstasinību."

Atšķirībā no iepriekšējām sezonām, šogad Sainss savu komandas biedru pratis atstāt ēnā. Pēc šīs uzvaras Sainss guvis jau 142 punktus un kopvērtējumā ir piektais. Leklērs ieņem sesto vietu un pagaidām šajā sezonā iekrājis 123 punktus.

Izmantotie resursi:
Formula 1 News & Updates - grandpx.news |...