Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Formulā 1" debitēs 18 collu diski un iespējams jauns riepu piegādātājs

Juris Grīns
Juris Grīns

"Formulā 1" debitēs 18 collu diski un iespējams jauns riepu piegādātājs
Foto: Pirelli

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ir sākusi konkursu par riepu piegādi F1 čempionāta komandām uz laiku no 2020. līdz 2023. gadam. Zināms, ka riteņu disku izmērs šajā laikā ievērojami mainīsies, tāpat arī riepu izmēri kļūs savādāki nekā šobrīd.

Jau kādu laiku riepas "Formulā 1" piegādā itāļu ražotājs "Pirelli". Arī uz nākamo periodu čempionātā riepas piegādās viena rūpnīca, taču ir pilnībā iespējams, ka tā nebūs "Pirelli". Šobrīd jau sākts konkurss un pretendenti var pieteikties.

No 2020. gada plānots ieviest 18 collu diskus. Priekšējās riepas kļūs par 35 milimetriem šaurākas un būs 270 mm platas, kamēr aizmugurējo riepu platums paliks līdzšinējais - 405 mm. Savukārt riepu diametrs no pašreizējiem 670 mm palielināsies uz 700-720 mm.

Liela pārmaiņa solās būt riepu sildītāju aizliegšana. Arī tas riepu ražotājam dos papildus izaicinājumus tehniskajā frontē.

Potenciālie riepu piegādātāji konkursam var pieteikties līdz šā gada 31. augustam.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...