Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Pitstopa dēļ netiku uz pjedestāla"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Pitstopa dēļ netiku uz pjedestāla"
Foto: Motorsport.com

"Ferrari" pilots Šarls Leklērs uzskata, ka būtu varējis pārspēt abus "Mercedes" braucējus un kāpt uz pjedestāla F1 sacīkstēs Kanādā, ja vien nenotiktu aizķeršanās pitstopā. Ņemot vērā visus apstākļus, piektā vieta bijusi augstākais, ko sākotnējais pasaules čempionāta līderis varējis sasniegt Monreālas trasē.

Leklērs pēc dzinēja nomaiņas sacīkstes uzsāka no 19. pozīcijas, startēja ar cietā sastāva riepām, laika gaitā veiksmīgi paceļoties uz pirmo desmitnieku. Tomēr ar nolietotām riepām viņš ilgstoši iestrēga aiz "Alpine" pārstāvja Estebana Okona, savukārt, kad beidzot devās pitstopā, mehāniķi uz vairākām sekundēm aizkavējās. Līdz ar to Leklērs atgriezās trasē vairākas pozīcijas zemāk, nekā tas būtu bijis, ja boksu apmeklējums padotos nevainojams.

"Sacensību pirmajā daļā nebija problēmu ar saķeri," skaidro Leklērs. "Vienkārši visiem bija DRS, un es neko vairāk nevarēju izdarīt. Sacīkšu vidusdaļā ar saķeri bija lielas problēmas, bet tikai tādēļ, ka Estebanam bija jaunas riepas. Izeja no desmitā līkuma ir tā vieta, kur riepas ir nepieciešamas, bet viņam saķere bija daudz labāka, tādēļ šajā vietā bija grūti sekot. Pēc tam atgadījās problēma pitstopā, kas visu krietni sarežģīja, jo nokļuvu aiz četrām DRS vilcieniņā braucošām mašīnām. Bija jābūt daudz agresīvākam, lai iegūtu pozīcijas. Ņemot to visu vērā, piektā vieta bija labākais, ko varēju sasniegt."

Pēc riepu maiņas Leklērs veica vairākas apdzīšanas, bet pēc drošības mašīnas perioda beigām turpināja iesākto, apdzenot arī abus "Alpine" pilotus. Diemžēl līdz "Mercedes" braucējiem aizsniegties neizdevās. Viņš uzskata, ka, ja ne neveiksmīgais pitstops, uzveikt Džordžu Raselu un Lūisu Hamiltonu bija reāli.

"Viss varēja mainīties, ja ne šīs dažas lietas," saka Leklērs. "Ar pirmo riepu komplektu neko daudz labāk izdarīt nevarējām, vienkārši tāda bija situācija, kurā nonācām. Bet aizķeršanās pitstopā maksāja diezgan daudz."

"Red Bull" pilots Makss Verstapens kopvērtējumā ir jau 49 punktus priekšā Leklēram, taču viņu tas nesatrauc: "Es zinu, ka manai mašīnai ir ātrums, un tas mani motivē. Neesmu satraukts, bet gan ārkārtīgi motivēts beidzot aizvadīt tīru nedēļas nogali un parādīt, cik spēcīgi esam. Ceru, ka Silverstounā tas beidzot izdosies. Varam redzēt, ka arī "Red Bull" komandai ir problēmas, līdz ar to tehniskās problēmas noteiks ļoti daudz. Galvenais šādās grūtās nedēļas nogalēs ir iegūt iespējami vairāk punktus, un tieši tas man šajā reizē izdevās."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...