Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Horners: "Esam pārāk liela komanda, lai pirktu dzinējus no citiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Horners: "Esam pārāk liela komanda, lai pirktu dzinējus no citiem"
Foto: Red Bull Racing

"Red Bull" komanda ir izaugusi jau gandrīz pārāk liela, lai arī turpmāk iegādātos dzinējos no citām rūpnīcām, uzskata tās vadītājs Kristians Horners. Tikmēr jauno 2021. gada F1 sacīkšu auto vienība prezentēs pēc divām dienām.

F1 pasaules čempionātā "Red Bull" komanda aizvadījusi jau 16 sezonas, kuru laikā izmantoti "Cosworth", "Ferrari", "Renault" un pēdējos divus gadus arī "Honda" dzinēji. Šajā laikā četras reizes uzvarēts pilotu un komandu ieskaitē, tāpat četras reizes Konstruktoru kausā sasniegta otrā, bet trīs reizes - trešā vieta.

"Honda" rūpnīca šogad komandai piegādās motorus pēdējo sezonu, bet pēc tam trīs gadus tos pašus jaudas agregātus uzturēs un apkalpos pati "Red Bull" vienība savā rūpnīcā. Vai "Red Bull" apsvērtu iespēju aiziet no čempionāta, ja netiktu nolemts apturēt motoru attīstīšanu laika posmā no 2022. līdz 2024. gadam?

"To vienmēr ir grūti izskaitļot, mums ir līgumi un saistības, taču skaidrs, ka mūsu apetīte būtu mazinājusies," atzīst "Red Bull" vadītājs Horners.

Tāpat viņš uzskata, ka komanda šobrīd jau ir pietiekami izaugusi, lai no 2025. gada varētu sākt ražot savus dzinējus, un nebūtu jāpaļaujas uz piegādātājiem.

"Mēs jau esam gandrīz pārauguši to posmu, lai būtu klientu komanda," saka Horners. "Mūsu komandas mērķi pārspēj to, ko spēj piedāvāt pašreizējie piegādātāji. Ar "Honda" mums bijusi fantastiska sadarbība un attiecības, žēl, ka tas beigsies jau pēc šī gada. Bet es domāju, ka tas arī dod "Red Bull" iespēju pārņemt kontroli pār savu nākotni un likteni. Pašlaik notiekošais nodrošina "Red Bull" palikšanu "Formulā 1" vismaz tuvākajā nākotnē."

Jauno sacīkšu auto šī brīža otrā spēcīgākā F1 komanda gatavojas prezentēt otrdien, 23. februārī. Šobrīd šī gada spēkratus jau atrādījušas "McLaren" un "AlphaTauri" vienības, bet pirmdien to gatavojas darīt "Alfa Romeo".

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...