Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Brandls: "Tas nav normāli, ka komandu vadītāji mēģina ietekmēt F1 tiesnešus"

Juris Grīns
Juris Grīns

Brandls: "Tas nav normāli, ka komandu vadītāji mēģina ietekmēt F1 tiesnešus"
Foto: Motorsport.com

Britu televīzijas F1 eksperts un bijušais pilots Martins Brandls ir šokēts par atsevišķu komandu vadītāju rīcību pagājušajā sezonā, kad tie atklātā veidā mēģināja ietekmēt tiesnešu lēmumus. Viņš atzīst, ka futbolā kaut kas tāds būtu neiedomājams.

Brandls uzsver vairākus pērn notikušos posmos, kuros "Mercedes" boss Toto Volfs un arī "Red Bull" vadītājs Kristians Horners gan devās uz tiesnešu māju, lai mēģinātu ietekmēt sacīkšu direktora Maikla Masi lēmumus, gan darīja to ar radio starpniecību, kas skaidri bija dzirdams arī skatītājiem televīzijā. Arī pēdējā posmā Abū Dabī, kad trasē apstājās Antonio Džiovinaci, bet Lūisam Hamiltonam tobrīd bija drošs pārsvars pār Maksu Verstapenu, Volfs aicināja Masi nesūtīt ārā drošības mašīnu.

"Simtprocentīgi," vaicāts par to, vai komandu vadītāji cenšas ietekmēt tiesnešu darbu, sacīja Brandls. "Kad salūza Džiovinaci auto un bija virtuālās drošības mašīnas periods, Toto pa radio Masi teica, "klau, Maikl, nevajag drošības mašīnu", tādā veidā mēģinot ietekmēt tiesnešu lēmumu. Tas ir pilnībā nepieņemami, un Toto to labi apzinās. Tā nedrīkst būt. Herbija Blaša un Čārlija Vaitinga laikos bija savādāk, viņam liktu pateikt, ka Čālijs šobrīd ir aizņemts un atbildēs vēlāk, bet, protams, neatbildētu, jo viņš nodarbotos ar trasē notiekošo un strādātu, lai saprastu, kad sacīkstes varēs atsākt."

Brandls atgādina par notikumiem Lielbritānijas un Saūda Arābijas posmos, kur Hamiltons un Verstapens piedzīvoja sadursmes, bet viņu bosi devās ar tiesnešiem runāt klātienē.

"Personīgi man tie bija vieni no neērtākajiem šīs sezonas momentiem," sacīja Brandls. "To mēs redzējām gan Saūda Arābijā, gan Silverstounā, kad komandu vadītāji devās uz tiesnešu biroju, cenšoties protestēt sacīkšu laikā. Tam ir jābeidzas. Vai varat iztēloties, ka futbola spēles laikā treneris skrietu laukumā, lai teiktu tiesnesim, kādu nākamo lēmumu viņam ir jāpieņem? Nē, jo tā nenotiktu."

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...