Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Savainojums liek izjust sekas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Savainojums liek izjust sekas"
Fernando Alonso
Foto: LaPresse/Scanpix

Tuvojoties Formula 1 čempionāta pēdējam posmam, kas šo svētdien notiks Brazīlijā, šīs sezonas vicečempions Fernando Alonso atklājis, ka nesen gūtā savainojuma dēļ joprojām sajūt pastiprinātu nogurumu.

Jau vēstījām, ka pēc uzbraukšanas apmalei sacīkstēs Abū Dabī, kur Alosno saņēma vismaz 25 G spēkus stipru triecienu, sportists cieta no spēcīgām sāpēm mugurā, viņa kājas kļuva daļēji nejūtīgas, kā arī nācās mocīties ar stiprām galvassāpēm. Lai gan Alonso startēja posmā ASV, viņš atzina, ka pēc finiša nav juties tāpat kā parasti.

"Esmu noguris," intervijā ESPNF1 sacīja Alonso. "Esmu noguris un fiziski uz šo sacīksti biju slikti sagatavojies. Nedēļu nogulēju gultā un uz dīvāna, mokoties ar galvassāpēm. Sacensībās neklājās viegli, tā prasīja spēkus. Visu sacīksti nācās cīnīties un tagad esmu noguris. Visu nedēļas nogali jutu stresu no visa, kas notiek man apkārt."

Alonso Ostinā finišēja piektais, nodrošinot otro vietu čempionāta kopvērtējumā.

"Ceru, ka Brazīlijā jutīšos nedaudz labāk, nebūšu tik saguris un varēšu mazliet vairāk izbaudīt sacensības," saka Alonso. "Tomēr komandai ir svarīgi mērķi konstruktoru kausā, tāpēc šīs sacensības nebūs vienkārši jautrībai. No malas varbūt izskatās, ka nav vairs par ko cīnīties, taču pēdējo nedēļu nogalēs komandā izjūtams liels spiediens."

Šobrīd konstruktoru kausā "Ferrari" ir trešajā vietā, atrodoties 15 punktus aiz "Mercedes" un 18 punktus priekšā "Lotus".

"ASV gribējām pietuvoties - tas bija mūsu mērķis," atzīst spānis. "Tomēr mums pietrūka ātruma, lai to paveiktu un mēs turpinām atpalikt, kamēr "Lotus" piekļūst arvien tuvāk. Šī nebija laba nedēļas nogale, ja runājam par izcīnītajiem punktiem. Tomēr neko vairāk mēs nevaram darīt, jo mašīna nav pietiekami ātra - kvalifikācijā cīnamies par iekļūšanu trešajā kārtā, bet sacīkstēs varam cīnīties tikai par punktiem, nevis pjedestālu. Ja Brazīlijā nebūsim ātrāki, otrā vieta kopvērtējumā būs bijis pārāk optimistisks mērķis. Varbūt tas tiešām bija tikai sapnis, ko grūti pārvērst par īstenību."

Izmantotie resursi:
Planet F1 | Formula One | News, Standings,...