Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Baidoties par datu noplūdi, "Mercedes" liek Albonam parakstīt striktu līgumu

Juris Grīns
Juris Grīns

Baidoties par datu noplūdi, "Mercedes" liek Albonam parakstīt striktu līgumu
Alekss Albons. Foto: Williams F1

"Williams" komandas nesen nolīgtais pilots Alekss Albons nākamgad startēs ar "Mercedes" dzinējiem, taču informācija par tiem viņam praktiski nebūs pieejama. Tādā veidā "Mercedes" grib pasargāties no situācijas, ka sportists varētu nodot vērtīgu informāciju "Red Bull" vienībai.

Albons pēc pagājušās F1 sezonas zaudēja vietu "AlphaTauri" sastāvā, bet saglabāja līgumu ar "Red Bull", kļūstot par testu un rezerves pilotu. Tā kā uz nākamo gadu tika pagarināti līgumi ar visiem četriem pamatsastāva braucējiem, Albonam nebija iespējas atgriezties uz starta un viņam tika ļauts noslēgt kontraktu ar "Williams".

Tā kā "Williams" izmanto "Mercedes" ražotos motorus, bet "Mercedes" komanda ir "Red Bull" lielākā konkurente, bija bažas, ka Albons varētu ievākt informāciju, ko nopludinātu konkurentiem. Kā zināms, pēc šīs sezonas "Honda" rūpnīca oficiāli pametīs F1 čempionātu, bet "Red Bull" turpinās ar tās radītajiem dzinējiem startēt, jau izmantojot savu nosaukumu, turpinās tos uzturēt un minimāli attīstīt jaunajā nodaļā "Red Bull Powertrains".

Lai novērstu iespējamību, ka "Red Bull" tiek pie konkurentu noslēpumiem, "Mercedes" noslēgusi ar Albonu līgumu, kurā iekļautas noteiktas prasības.

"Es vienmēr respektēju to, ka komandas pašas izvēlas savus braucējus," stāsta "Mercedes" vadītājs Toto Volfs. "Kad pats strādāju "Williams", es negribēju, ka kāds iejaucas mūsu lēmumos par pilotiem. Mums bija svarīgi tas, ja pievienojas kāds braucējs, kas pārstāv citu dzinēju ražotāju, lai tiktu noteiktas striktas un skaidras intelektuālā īpašuma konfidencialitātes līnijas. Šajā ziņā mums vienmēr bijusi laba saskaņa ar "Williams", jo viņi zina, kas mēs esam un, ko ir svarīgi aizsargāt. Tomēr faktiski nākamos 12 mēnešus Albons būs "Williams" pilots un šajā laikā viņam nebūs saiknes ar "Red Bull"."

"Red Bull" boss Kristians Horners atklāj, ka līgums ar "Williams" bijis nepārprotami skaidrs, taču viņš patur tiesības atjaunot saistības ar taizemiešu izcelsmes britu 2023. gadā. Volfs gan cer, ka sportists paliks "Williams" komandā ilgāk par vienu sezonu.

"Es absolūti atbalstu viņu, lai arī tā nav mana darīšana," runājot par Albona startēšanu "Williams", saka Volfs. "Viņš ir pelnījis būt "Formulā 1", viņš ir lielisks puisis, un esmu priecīgs, ka viņš atkal būs uz starta. Viņš nedabūja vietu "AlphaTauri" vai "Red Bull" komandā, bet tagad ir kopā ar "Williams" un ceru, ka paliks tur uz ilgu laiku."

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...