Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Visas F1 komandas ir apturējušas šā gada mašīnu attīstīšanu, izņemot "Red Bull"

Juris Grīns
Juris Grīns

Visas F1 komandas ir apturējušas šā gada mašīnu attīstīšanu, izņemot "Red Bull"
Kimi Raikonena "Lotus"
Foto: SCANPIX SWEDEN

Pilnīgi visas F1 komandas, izņemot tikai "Red Bull", kas ir bagātākā no visām, ir apturējušas šī gada mašīnu attīstīšanu, lai koncentrētos darbam pie 2014. gada modeļiem, uzskata "Lotus" komandas pārstāvji.

Jau iepriekš bija paredzams, ka ņemot vērā daudzās tehnisko noteikumu izmaiņas uz nākamo gadu, šosezon, ātrāk kā parasti, komandas pievērsīsies darbam pie nākamajiem F1 modeļiem. Kā pirmā no komandām par pilnīgu pievēršanos jaunajai mašīnai paziņoja "Caterham" komanda, taču aizkulisēs jau ziņots, ka arī "Lotus" un vairākām citām vienībām trūkst resursu, lai turpinātu attīstīt pašlaik sacīkstēs izmantotās mašīnas.

"Domāju, ka vairums komandu, izņemot varbūt "Red Bull", šobrīd jau ir piebremzējušas ar šī gada mašīnu attīstīšanu un turpmāk gatavosies tikai 2014. gada izaicinājumam," saka "Lotus" komandas vadītājs Eriks Buljē.

Šim viedoklim piekrīt "Lotus" trases operāciju nodaļas direktors Alans Permanē: "Es arī paredzu, ka vairums, ja ne visas komandas uz šo brīdi sāk visus savus resursus veltīt jauno mašīnu konstruēšanai un darbam ar aerodinamiku. Pārmaiņas būs tik lielas, ka tikai ar neierobežotiem resursiem būtu iespējams darīt citādi. Atliek visu savu uzmanību veltīt šādai stratēģijai, lai komanda būtu konkurētspējīga 2014. gadā."

Uz doto brīdi, kad 2013. gada sezona faktiski tikai tikko pārsniegusi pusi, "Red Bull" pilots Sebastjans Fetels ar 172 punktiem ieņem pirmo vietu, bet Kimi Raikonens no "Lotus" ar 134 punktiem ir otrais. Pieņemot, ka "Red Bull" turpina strādāt pie jaunu detaļu izgatavošanas, kamēr "Lotus" met mieru, Raikonenam varētu būt grūti noturēties cīņā ar pēdējo trīs F1 sezonu čempionu.

"Domāju, ka uz sezonas otro daļu esam spēcīgā pozīcijā, jo šobrīd mūsu mašīna ir viena no vadošajām," uzskata Buljē. "Tāpat esam sagatavojuši lielu uzlabojumu paketi uz nākamo posmu Spā, kas lielā mērā būs pamats panākumiem sezonas noslēdzošajā daļā. Mūsu mērķis ir cīnīties par pjedestāliem līdz pēdējām sacīkstēm."

Izmantotie resursi:
Richland F1

  +1 [+] [-]

, 2013-08-20 12:57, pirms 11 gadiem
tas ir tikai Lotus uzskats.

  +2 [+] [-]

, 2013-08-20 14:05, pirms 11 gadiem
haha Atkal šī dzeltenā smaka SC.

Nu kā var likt tādu virsrakstu, ja tas ir tikai vienas komandas, pat ne apgalvojums, bet prognoze.

Sensāciju mednieki!

  +1 [+] [-]

, 2013-08-20 14:05, pirms 11 gadiem
Atkal SC.com izcelas ar virsrakstiem.kur var but tik neaptesti autori,vismaz so var izlasit..atskiriba no citiem

     [+] [-]

, 2013-08-20 18:54, pirms 11 gadiem
pūce rakstīja: tas ir tikai Lotus uzskats.
Tieši tā. Nesaprotu, kā SC atļaujas tādu virssrakstu uzlikt, ja tās ir tikai Lotus domas. Ja viņiem pašiem nav piķis, kas tiek pēdējā laikā daudz apspriest, tad tas nenozīmē, ka citiem nav. Vai tad vēl nesen nebija raksts, ka Merši attīstīs formulu tik ilgi, cik vien viņiem būs iespēja uzvarēt čempī?!?!