Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" komandas pirmais mērķis šosezon - izturības problēmu novēršana

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" komandas pirmais mērķis šosezon - izturības problēmu novēršana
Frederiks Vasērs. Foto: Motorsport.com

"Ferrari" komandas jaunais vadītājs Frederiks Vasērs atzinis, ka primārais mērķis šajā gadā ir nodrošināt sacīkšu mašīnas izturību, lai testos varētu ielikt pilnvērtīgu pamatu sezonai. Kādreizējais "Ferrari"pilots Felipe Masa uzskata, ka uz Vasēra pleciem šobrīd uzgūlies milzīgs spiediens, taču viņam ir potenciāls ar to tikt galā labāk par priekšgājējiem.

Pirms kāda laika “Ferrari” prezentēja savu jauno sacīkšu auto SF-23, ar ko noteikti mērķē iesaistīties cīņā par 2023. gada F1 titulu. Iepriekšējos gados komanda strādāja Matijas Binoto pakļautībā, pērn tika sasniegts ievērojams progress, taču tika izlemts sadarbību neturpināt.

Šobrīd Vasērs vēl atklāti nerunā par to, kādus rezultātus sagaida no komandas, lai gan ir skaidrs, ka tiek domāts par uzvaru gūšanu un cīnīšanos par pirmo vietu gan pilotu ieskaitē, gan Konstruktoru kausā. Tomēr primāri jābūt drošiem par tehnikas izturību, kas dažkārt “Ferrari” pērn nebija stiprākā puse.

“Es uzskatu, ka visām komandām šajā periodā prioritāte ir tehniskā izturība,” prezentācijā sacīja Vasērs. “Ja tev nav izturīga mašīna, tu nevari pilnvērtīgi aizvadīt visas trīs testus dienas un tādā gadījumā nonāc iedzinējos. Uz stenda esam sasnieguši vajadzīgo kilometrāžu un visi esam optimistiski noskaņoti. Taču tikai Bahreinā varēsim pateikt, kur esam motora veiktspējas ziņā. Līdz šim viss bijis labi. Kad neesi komandā, tava vīzija par lietām atšķiras. Strādāju šeit nesen un pēdējās četras nedēļas esmu pavadījis cenšoties saprast, kas tieši notika komandā, kas notika pagājušajā gadā. Tomēr pirms pirmā posma netaisot izdarīt kādus secinājumus.”

Savulaik “Ferrari” sastāvā startējušais pilots Felipe Masa uzskata, ka būt par šīs vienības vadītāju ir pavisam kas savādāks nekā vadīt kādu citu komandu. Vasērs iepriekš bija “Alfa Romeo” vienības boss.

“Visi par viņu runā labu,” intervijā itāļu laikrakstam “La Gazzetta dello Sport” sacīja Masa. “Motoru sportā viņš ir sasniedzis daudz, un viņam ir liela pieredze kā vadīt komandu, bet būt par “Ferrari” vadītāju ir kaut kas pavisam atšķirīgs. Tādā ziņā viņam šīs ir lielas pārmaiņas. Laiks nav viņa sabiedrotais, jo ir pagājuši daudzi gadi kopš “Ferrari” izcīnīja pēdējo titulu. Līdz ar to uz viņa pleciem ir milzīgs spiediens. Tomēr savos lēmumos viņš ir ļoti racionāls, un tas ir pozitīvi “Ferrari” komandai, jo iepriekš dažreiz bijusi pārāk liela neizlēmība. Ja paskatāmies pagātnē, kurš komandas grūtajos laikos paveica darbu vislabāk, tas bija Žans Tods – arī francūzis. Bet pat viņam vajadzēja septiņus gadus, lai tas notiktu.”

Vasērs atzīst, ka lēmumu kļūt par “Ferrari” vadītāju pieņēmis nekonsultējoties ar citiem: “Kad viņi ar mani sazinājos, es par to nevienam nestāstīju. Sarunās ar Džonu Elkanu es atspoguļoju savas personiskās domas. Pat “Audi” neko neteicu. Runāju ar viņiem tikai tad, kad jau bija gatavs oficiālais paziņojums. Un viņi teica, ka “Ferrari” piedāvājumu nevar noraidīt. Tas ir izaicinājums bet “Formula 1” vienmēr ir izaicinoša.”

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs