Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kubica jauno sezonu uzsāks Eiropas rallija čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubica jauno sezonu uzsāks Eiropas rallija čempionātā
Roberts Kubica
Foto: Marcin Rybak (ewrc.cz)

Pasaules rallija čempions WRC2 klasē Roberts Kubica 2014. gada sezonu iesāks ar dalību janvārī Austrijā notiekošajā Eiropas rallija čempionāta (ERC) pirmajā posmā "Jannerrallye".

Dalībnieku saraksts "Jannerrallye" sacensībām ir apstiprināts un kļuvis zināms, ka ERC pirmajā posmā startēs 49 ekipāžas. 12 no tām rallijā cīnīsies ar S2000 klases automašīnām, bet trīs piloti brauks ar R5 klases spēkratiem.

Ar pirmo numuru trasē dosies "M-Sport" komandas pilots Roberts Kubica, kurš šīs sacensības izmantos kā treniņu pirms pirmās pilnās pasaules čempionāta sezonas WRC klasē. "Jannerrallye" sacensībās poļu sportists pirmo reizi pilotēs "Ford Fiesta S2000" automobili.

Savukārt otrais numurs rallijā piešķirts pagājušās sezonas Eiropas čempioam "production car" klasē Andreasam Aigneram, kurš sev ierasto R4 ieskaites auto nomainījis pret "Stohl Racing" komandas sagatavotu "Peugeot 207 S2000".

Tikmēr mēs lielu uzmanību varam pievērst ekipāžai ar trešo numuru. Latvijas komanda "Sports Racing Technologies" piedalīsies "Jannerrallye" ar krievu pilotu Vasīliju Grjazinu, kurš turpinās startēt ar Latvijas licenci, līdz ar to viņa mašīnu rotās tieši mūsu valsts karogs. Šī sportista rīcībā būs "Ford Fiesta S2000".

Ar pārējām S2000 mašīnām brauks Vaclavs Pehs, Raimunds Baumšlāgers, Antoņins Tlustaks, Roberts Konzani, Žans-Mišels Rao, Jaromirs Tarabuss, Valters Maijerss, Davids Glahs un Johaness Kaferbeks, savukārt R5 klases auto būs Kajetanam Kajetanovičam, kurš ir viens no populārākajiem poļu rallistiem, Pāvelam Valušekam un Romānam Odložilikam.

"Jannerrallye" norisināsies no 3. līdz 5. janvārim.

Kā zināms, Eiropas čempionāta otrais posms notiks Latvijā. Šobrīd pilns dalībnieku saraksts "Rally Liepāja" sacensībām nav paziņots.

Izmantotie resursi:
Homepage FIA ERC - ERC European Rally...

     [+] [-]

, 2013-12-19 11:49, pirms 11 gadiem
Jācer, ka uz Liepāju arī atbrauks!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja