Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ostbergs, iespējams, būtu beidzis karjeru, ja neuzvarētu Ungārijas rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Ostbergs, iespējams, būtu beidzis karjeru, ja neuzvarētu Ungārijas rallijā
Madss Ostbergs. Foto: FIA ERC

Norvēģu rallija veterāns Madss Ostbergs būtu apsvēris karjeras beigšanu, ja viņam nebūtu izdevies izcīnīt uzvaru Eiropas čempionāta sezonas noslēdzošajā posmā Ungārijā. Tāpat sportists atzinis, ka vairs necer atgriezties kādā no pasaules rallija čempionāta rūpnīcas komandām.

Kādreizējais WRC braucējs Ostbergs pagājušās nedēļas nogalē notikušajā "Rally Hungary" ar 12 sekunžu pārsvaru uzveica mājinieku Ferencu Vincu junioru, bet trešo vietu izcīnīja latviešu ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārds Francis.

Pēc neatrastajām iespējām startēt pasaules čempionātā, pērn Ostbergs kļuva par Ungārijas čempionāta uzvarētāju, bet šogad aizvadīja gandrīz pilnu ERC sezonu, izlaižot tikai Romas posmu. Kopvērtējumā viņš par 19 punktiem piekāpās Seska ekipāža, izcīnot trešo vietu. Šī bija Ostberga pirmā uzvara Eiropas čempionātā šosezon, bet uz pjedestāla norvēģu pilots kāpa arī Portugāles un Latvijas posmos.

"Ja godīgi, šī uzvara bija ļoti svarīga, jo šis mums bija sarežģīts gads, ar daudzām problēmām, un tas nebija tas, ko gaidījām gada sākumā," stāsta Ostbergs. "Ja vienā vai pat divos rallijos izstājies ar beigtu pusasi, tu zini, ka neko tur nevari darīt, bet tā nekad nav laba sajūta. Šādi ralliji nedod pozitīvu sajūtu un slikti ietekmē pārliecību."

Sportists neslēpj, ka viņam šajā karjeras posmā svarīgi ir gūt baudu no rallija: "Šis rezultāts bija būtisks man un komandai, kā arī manam stūrmanim Patrikam Bartam. Tā mēs sev pierādījām, ka aizvien spējam būt konkurētspējīgi šajā spēlē. Tieši tāpēc es piedalos rallijos - mēs gribam gūt prieku, un man nav nekāda prieka, kad necīnos par vadošajām vietām. Es arī varētu ar to vairs nenodarboties, ja nespētu uzvarēt. Šis rezultāts šajā ziņā ir ļoti svarīgs."

Šobrīd 36 gadus vecais Ostbergs vairs nemērķē iegūt vietu kādā no WRC rūpnīcas komandām, kā tas bija vēl nesen.

"Rallijā esmu ilgi un apzinos, ka vairs neesmu jaunais talants, turklāt esmu šeit diezgan daudz sasniedzis," saka vienas WRC uzvaras un 17 pjedestālu īpašnieks. "Patiesībā daudzi mani sapņi kļuvuši par īstenību, tāpēc es nedarīšu visu iespējamo, lai tiktu pie iespējas startēt ar rūpnīcas "Rally1" auto. Būšu pirmais, kurš redzēs, ka vairs nevaru būt konkurētspējīgs un izbaudīt braukšanu, un tad es to pārstāšu darīt."

2023. gada ERC sezonas kopvērtējums:

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv