Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" komandai nav izdevies pievilināt "Mercedes" dzinēju galveno speciālistu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" komandai nav izdevies pievilināt "Mercedes" dzinēju galveno speciālistu
Foto: Motorsport.com

Kristians Horners apstiprinājis, ka "Red Bull" dzinēju nodaļai tomēr nepievienosies Endijs Kauvels, kurš pirms neilga laika vēl bija galvenais "Mercedes" motoru speciālists. Tāpat noskaidrojies, ka 2026. gadā, kad "Red Bull" būtu jābūvē savi motori no nulles vai jāmeklē jauns piegādātājs, komanda vairs nedrīkstēs izmantot "Honda" rūpnīcas intelektuālo īpašumu.

Pēc šīs sezonas "Honda" oficiāli vairs nebūs "Red Bull" dzinēju piegādātājs, bet Japānā ražotos motorus, kuru attīstīšana uz nākamajiem četriem gadiem ir iesaldēta, turpmāk uzturēs pati komanda savā jaunizveidotajā nodaļā "Red Bull Powertrains". Jau šī gada pavasarī "Red Bull" izdevās pievilināt inženieri Benu Hodgkinsonu, kurš iepriekš divas desmitgades bija nostrādājis "Mercedes High Performance Powertrains" rūpnīcā un pēdējā laikā "Mercedes" komandā bija mehāniskās inženierijas nodaļas vadītājs.

Kādu laiku klīda runas, ka "Red Bull" komandā darbu varētu uzsākt arī Endijs Kauvels, kurš iepriekš bija "Mercedes High Performance Powertrains" izpilddirektors, palīdzot "Mercedes" sasniegt milzīgos panākumus laika posmā no 2014. līdz 2020. gadam. Pērnā gada vasarā viņš paziņoja par amata atstāšanu, lai meklētu jaunus izaicinājumu, un viņu nomainīja Haivels Tomass.

"Red Bull" boss Kristians Horners pavēstījis, ka baumas visticamāk nepiepildīsies: "Endijs ir ārkārtīgi talantīgs inženieris. Tas, ko viņš ir sasniedzis "Formulā 1", runā pats par sevi. Tomēr tas, uz ko viņš tagad tiecas, ir citas aktivitātes. Tās šobrīd ir viņa prioritāte. Mēs uzrunājam citus lielus šīs jomas talantus un laika gaitā paziņosim jaunumus."

Tikmēr jau šobrīd tiek runāts par to, ko "Red Bull" darīs 2026. gadā, kad spēkā stāsies jaunie noteikumi un tiks būvēti jauna veida F1 dzinēji. Šobrīd baumas liecina, ka ar "Red Bull" varētu sadarboties "Porsche", kas, iespējams, kļūs par komandas motoru piegādātāju. Līdz ar to pēc 2025. gada "Honda" liegs "Red Bull" turpināt izmantot savu intelektuālo īpašumu.

"Tas tiesa, viņi vairs nedrīkstēs to izmantot," apstiprinājis "Honda" F1 nodaļas boss Masaši Jamamoto. "Tā tam ir jābūt. Bet tikmēr, lai apkalpotu, apkoptu un iegādātos detaļas tagadējiem dzinējiem, viņiem šī informācija ir nepieciešama. Tas, ka viņi šo informāciju šobrīd redz, nenozīmē, ka viņi ar tās palīdzību spētu uzražot paši savu dzinēju."

Izmantotie resursi:
formula1news.co.uk