Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Svinot šo uzvaru, Hamiltons pret mani izrīkojās necienīgi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Svinot šo uzvaru, Hamiltons pret mani izrīkojās necienīgi"
Verstapena mašīna pēc avārijas. Foto: f1.com

Makss Verstapens uzskata, ka Lūiss Hamiltons rīkojies nesportiski un necienīgi, svinot uzvaru uz Lielbritānijas "Grand Prix" pjedestāla pēc tam, kad bija izraisījis sava konkurenta smagu avāriju un faktiski aizsūtījis viņu uz slimnīcu.

Abi piloti spraigi cīnījās par pirmo pozīciju, kad otrā apļa pirmajā līkumā Hamiltons ieņēma iekšmalu un ar priekšējo kreiso riteni aizķēra Verstapenu, kurš tobrīd bija līderis. "Red Bull" formula ar jau nolauztu riteni nekontrolējami pārlidoja pāri grants joslai un sāniski atsitās pret barjeru, pilotam izjūtot spēcīgu triecienu. Verstapens tika nodots mediķiem un pēc tam nogādāts vietējā slimnīcā, kur viņam veica veselības pārbaudes, kamēr Hamiltonam piešķīra desmit sekunžu sodu, kas mājiniekam nepatraucēja izcīnīt uzvaru Silverstsounas trasē. Verstapens negadījumā traumas nav guvis, taču cietis no sasitumiem un sūdzējās par sāpošu plecu.

"Pirmkārt, esmu priecīgs, ka man viss ir kārtībā," sociālajos tīklos rakstīja Verstapens. "Tas bija diezgan liels 51G spēku liels trieciens, bet tagad jau jūtos labāk. Ļoti sarūgtinoši, ka mani šādi izsita no trases. Hamiltonam piešķirtais sods par šo bīstamo manevru mums nekādā veidā nepalīdz un nekādu taisnību neievieš. Tas, ka viņš svinēja uzvaru, kamēr es atrados slimnīcā, bija necienīga un nesportiska rīcība, bet mēs ejam tālāk."

Uzvaras gūšanā Hamiltonam palīdzēja arī komandas biedrs Valteri Botass, atdodot savu pozīciju, lai viņu lieki neaizkavētu, bet dažus apļus pirms finiša pilots apdzina līderi Šarlu Leklēru. Izraisot Verstapena avāriju un sasniedzot šo uzvaru, Hamiltons F1 kopvērtējumā nokļuvis vairs tikai astoņu punktu attālumā no konkurenta. Pēc sacīkstēm pie "Mercedes" komandas ieraksta "Instagram" par Hamiltona uzvaru bija novērojami arī rasistiska rakstura komentāri. Pats sportists neuzskata, ka būtu pie kaut kā vainīgs un negatavojas atvainoties konkurentam.

"Cik šobrīd situāciju spēju izprast, man ne par ko nebūtu jāatvainojas - mēs devāmies trasē, lai cīnītos," pēc finiša sacīja Hamiltons, kurš tobrīd bija redzējis tikai īsu video ar negadījuma brīdi. "Dzirdēju, ka Makss ir slimnīcā, un tas mani satrauc. Neviens no mums nevēlas, lai kāds tiktu savainots, tāds nekad nav bijis mans nolūks, un es tiešām ceru, ka ar viņu viss ir kārtībā. Es nepiekrītu tiesnešiem, bet pieņemu saņemto sodu un nežēlošos par to. Katram ir savs atšķirīgs viedoklis un man īsti nerūp, ko cilvēki domā. Es vienkārši daru to, ko daru un esmu pateicīgs par šo dienu."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

Kurš, Tavuprāt, bija vainojams avārijā?

  • 286

  • 28

  • 174


  -2 [+] [-]

, 2021-07-19 08:14, pirms 3 gadiem
Nav ko puņķoties jāiet tālāk

     [+] [-]

, 2021-07-19 09:11, pirms 3 gadiem
Nu sitais svinet vai nesvinet tads nu uz 50/50, tomer majas un uzvara ko nu tagat darit sedet ka mumijai ari nebutu pareizi, bet nu varu saprast Verstappenu, tiisi izsviests no sacikcstes kur vel Hamiltons uzdrosinas iebilst par 10sekunzu sodu, esmu sokaa, calitim EGO ir sasniedzis unikalus limitus

  -1 [+] [-]

, 2021-07-19 10:08, pirms 3 gadiem
Viņi pirms līkuma bija tikpat kā blakus ! Vienkāršs sacīkšu incidents ar sliktām beigām, uz riska robežas brauca abi, šoreiz zaudēja Verstapens, iepriekšējās reizes Hamiltons !

https://www.google.com/amp/s/www.te...

Kāpēc nepriecāties par uzvaru mājas sacīkstēs, domaju, būtu citās vietā sacīkstes, varbūt Luiss prieku neizrādītu tik spilgti !
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  -2 [+] [-]

, 2021-07-19 11:04, pirms 3 gadiem
Šis ir tas čalis, kurš pēc Grosejana avārijas izteicās ka vinš nesaprotot, kapēc gan kāds varētu neturpināt braukt sacīkstes? Un uz pjedestāla līksmi laistījās ar šampanieti?

klauns

     [+] [-]

, 2021-07-19 12:14, pirms 3 gadiem
Sporta veterāns rakstīja: Šis ir tas čalis, kurš pēc Grosejana avārijas izteicās ka vinš nesaprotot, kapēc gan kāds varētu neturpināt braukt sacīkstes? Un uz pjedestāla līksmi laistījās ar šampanieti?

klauns
Tad kad sapratīsi, ka F1 pa priekšu iet politika un tad sacīkstes, atnāc parunāt. Red Bull darīs visu aizkulisēs lai izdarītu spiedienu kā uz FIA, tā uz pašu Hamiltonu. Un nevajag tagad pārmest, paši Mercedes netiekot līdzi boksos, centās bremzēt boksu apmeklējuma laiku visiem, tomēr beigās atcēla to marazmu ko bija izdomājuši. Visas situācijas mēģinās pagriezt sev par labu, būs otrādāk, Mercedes darīs to pašu, lai cik tizli tas izskatītos no malas. Redzēs kā vienam otram ies Beļģijā un Nīderlandē ar faniem

  +1 [+] [-]

, 2021-07-19 12:34, pirms 3 gadiem
Sporta veterāns rakstīja: Šis ir tas čalis, kurš pēc Grosejana avārijas izteicās ka vinš nesaprotot, kapēc gan kāds varētu neturpināt braukt sacīkstes? Un uz pjedestāla līksmi laistījās ar šampanieti?

klauns
Vismaz vins netelo no sevis pareizo sveto jeeru un nemegina iepatikties publikai , Verstp izsaka ko doma un var ari aiziet uz boxu iedot kadam piere ja mes atceramies incidentu ar oconu kur gandriz noravas, vins ir daudz realaks nesamakslots saciksu brauceejs. Kurs seit atrodas lai uzvaretu

     [+] [-]

, 2021-07-19 12:44, pirms 3 gadiem
Namej, nu Tu esi klauns, Tu ar saviem komentāriem parādi, cik ļoti tev tas Hamiltons sirsniņā, ai ai ai

  +1 [+] [-]

, 2021-07-19 13:23, pirms 3 gadiem
Citasaadaskraasas chalim naak araa Shumja izgaaajieni, varbuut kaadam vnk vajag tam Kraanam pa pieri iedot, arii, "sacīkšu incidents boxos"

     [+] [-]

, 2021-07-19 13:28, pirms 3 gadiem
Sacīkšu negadījums,jo vismaz video grūti saskatīt apzinātu avārijas situācijas radīšanu.Vairāk izskatījās,ka Verstapens nejauši aizķēra Hamiltona formulu,bet ja tiesneši uzlika 10 sekundes sodu Hamiltonam,tad droši vien viņi vērtē situāciju nedaudz citādāk.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-19 14:40, pirms 3 gadiem
hockeyekspert2 rakstīja: Namej, nu Tu esi klauns, Tu ar saviem komentāriem parādi, cik ļoti tev tas Hamiltons sirsniņā, ai ai ai

Man Hamis sirsniņā?
Smieklīgi!
Vienīgā patiesība, ka Verstapens man riebjas vel vairāk nekā Hamis.
Vienīgais kuru es F1 es atbalstu ir Sebs Vettels, un vairāk nevienu no patreizējiem F1 pilotiem.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-19 18:11, pirms 3 gadiem
Kūpinātais tarakāns ir mēsls. Maksis tāpat ņems titulu šogad, pietiek jau tam mērkaķim

  -1 [+] [-]

, 2021-07-19 20:24, pirms 3 gadiem
lacis67 rakstīja: Kūpinātais tarakāns ir mēsls. Maksis tāpat ņems titulu šogad, pietiek jau tam mērkaķim
Heiteri pa krūmiem. Kimi mēsls!

     [+] [-]

, 2021-07-19 22:07, pirms 3 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Heiteri pa krūmiem. Kimi mēsls!
Nu seit nosaukt Kimi sados vardos butu japiemero Perm bans, jaatrod pec ip un jaiesedina cietuma uz divam nedeljam, lai apdomajas.