Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels kritizē Botasa manevru, soms to uzskata par vietas aizstāvēšanu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Rasels kritizē Botasa manevru, soms to uzskata par vietas aizstāvēšanu
Džordžs Rasels un Valteri Botass. Foto: Imago Images/Scanpix

Svētdien notikušajā Imolas trasē F1 otrajā posmā sadursmi savā starpā izraisīja ''Mercedes'' pilots Valteri Botass un ''Williams'' braucējs Džordžs Rasels. Kamēr jaunais brits kritizēja Botasu par bīstamo manevru, tikmēr soms kritikai nepiekrita, jo esot aizstāvējis savu pozīciju.

Imolas trasē Itālijā svētdien otrajā F1 sezonas posmā uzvaru izcīnīja ''Red Bull'' līderis Makss Verstapens, aiz sevis atstājot septiņkārtējo čempionu Lūisu Hamiltonu un ''McLaren'' pilotu Lendo Norisu. Posma vidū sadursme notika starp "Williams" pilotu Džordžu Raselu un pasaules vicečempionu somu Valteri Botasu (Mercedes). Abi sadūrās brīdī, kad Rasels jau teju bija pabeidzis apdzīšanas manevru. Pēc incidenta pirmais formulu pameta Rasels, kurš devās pie Botasa un uzsita pa soma ķiveri. Botass atbildēja ar izteiksmīgu žestu - vidējo pirkstu.

Abu emocijas nebija norimušas arī pēc sacīkstes. ''Tava sirds apstājas uz brīdi, kad avarē lielā ātrumā. Tu nezini, kas notiks tālāk. Manas dusmas pret Botasu bija saistītas ar to, ka viņš ar savu manevru mūs abus pakļāva briesmām. Viņa manevrs bija atļauts, taču bez tā varēja arī iztikt. Par laimi iztikām bez traumām, lai gan varēja būt citādāk,'' žurnālistiem klāstīja ''Williams'' pilots Džordžs Rasels.

Botass uz to atbildēja vienkārši - ar manevru soms centies aizstāvēt savu pozīciju: ''Vienmēr aizstāvēšu savu vietu no jebkura konkurenta. Nevēlos pazaudēt pozīciju, kurā atrodos. Tā bija normāla aizstāvēšanās. Ja būtu nepieciešams, to darītu krietni agresīvāk, tāpēc nepiekrītu Rasela teiktajam. Darīju savu darbu un, lai jebkurš tas būtu, rīkotos līdzīgi.''

Nākamais posms no 30. aprīļa līdz 2. maijam notiks Portugālē.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...

     [+] [-]

, 2021-04-19 18:09, pirms 3 gadiem
Jaunā paaudze, mož uzreiz nosaka labākos pēc kvalifikācijas un miers? Es te lidoju un tu vācies malā no trases, netraucē....

     [+] [-]

, 2021-04-19 18:26, pirms 3 gadiem
Rasels pēc sadursmes , ka idiots uzvedās. Pavicināja rokas pret botasu tieši sejā un pēc tam pazemoja viņu intervijas laikā. Wolfs jau pateicā ,ka Raselam no šīs kļūdas ir jāmācas krietni..

  +1 [+] [-]

, 2021-04-19 18:51, pirms 3 gadiem
Normāls sacīkšu negadījums

     [+] [-]

, 2021-04-19 18:57, pirms 3 gadiem
Ir nepieņemami, ka Valteri vispār šajā sacīkstē ar Top4 formulu atradās situācija, kurā viņš cīnās par vietu trasē ar Williams un tiek no komandas biedra puses apdzīts par apli.
Tā kā, lielā mērā atbildība par notikušos komandas priekšā jāuzņemas pašam Botasam. Valteri ļoti labi zin, ka peletona vidusdaļā vienmēr ir liela kņada un tur nonākot Tu esi riska zonā

     [+] [-]

, 2021-04-19 19:07, pirms 3 gadiem
Rasels vēl jauns pipuks, bet ir labs. Ar sū wiliamsu nobraica mersi. Botam jāiet pensijā. Bet ja pa tēmu, tad rosols šoreiz vainīgs.

     [+] [-]

, 2021-04-20 03:43, pirms 3 gadiem
Raselam vēl smadzenes īsti nestrādā. Nervozs puika, kas uzskata, ka nu visiem viņam ceļš jādod. Neadekvāti reaģē situācijā, kad, lai apdzītu, ir jāizbrauc slapjā trases daļā, no kā arī viss jobers iesākās.
Tiem, kas uzskata, ka Botasam tur nebija jāatrodas, ieteiktu normāli, bezkaislīgi novērtēt situāciju, kādēļ viņš tur tobrīd atradās - pēc tehniskiem čakariem kvalifikācijas 3.daļā un neiespējamību uzsildīt riepas aukstā, slapjā trasē gonkas pirmajā daļā, kur šādos apstākļos pelotona vidū apdzīt ir ārkārtīgi grūti, un nesenas riepu maiņas ar pavisam aukstām riepām...
Un šogad Mercedes nav tas pats, kas pagājušajā gadā. Hamelis lidoja garām visiem tad, kad trase jau bija nožuvusi, un bija pavisam citi apstākļi. Un, nebijusi šī sadursme, viņš pēc savas kļūdas vienalga būtu tālu pakaļā palicis. Tie, kas to neņem vērā, negrib redzēt reālo situāciju. Tikpat stulbs bija arī Raselu iemīļojušais Vanks līdz šim manis cienītajā podkāstā F1.LV. Taču pēc pēdējiem viņa komentāriem vairs nav vēlmes to diskusiju klausīties, ja nu vienīgi aiz cieņas pret Aldi Putniņu vēl paskatīšos.
Joprojām ceru, ka Valteri pats aizbāzīs mutes viņa kritiķiem, bet, ja tik bieži vienkārši neveicas, ir grūti vai pat neiespējami kaut ko mainīt. It sevišķi, ja tavam komandas biedram no visiem iespējamiem sūdiem izdodas ārā tikt sausam. Nevajadzēja viņam iet uz to nolādēto Mercedes, tad nebūtu arī lielā mērā sačakarēta karjera. Būtu cīnījies citā vienībā pret to pašu Hameli, tagad slavētu kā Maksi. Hamiltona braukšanas prasmes noliegt nevar, un netaisos to darīt, un viņa labāko gadu ēnā būtu palicis jebkurš cits. Un daudz dziļākā.

     [+] [-]

, 2021-04-20 14:32, pirms 3 gadiem
Neaizmirsīsim ka niko izdrāza hami. Un alonso daļēji arī. Tā ka hamis nav nekāds dievs. Bota ir švaka... fetels lūzeris, strols ir ok, ko daidzi lamā. Tas pats perezs ar neko nav labāks. Uz doto momenru domāju ka maksis ir labākais.