Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"AlphaTauri" otrā no F1 komandām prezentē jauno auto

Juris Grīns
Juris Grīns

"AlphaTauri" otrā no F1 komandām prezentē jauno auto
Jaunais "AlphaTauri AT02" sacīkšu auto. Foto: Scuderia AlphaTauri

Itāļu vienība "AlphaTauri" otrā no "Formula 1" komandām prezentējusi savu 2021. gada sacīkšu auto. Iepriekš jaunās sezonas mašīnu jau atrādīja "McLaren".

AT02 modelis ir pērnā gada spēkrata evolūcija, taču būtiski uzlabojumi ir veikti aerodinamikas jomā, tāpat pārmaiņas, atbilstoši noteikumiem, veiktas mašīnas grīdai un bremžu dzesēšanas sistēmai. Arī tehniskais direktors Džodijs Edžintons atzīst, ka, lai gan šasiju ir tā pati, kopumā veikti daudzi uzlabojumi.

"Izmaiņas notikušas gandrīz visā aerodinamikā, tāpat attīstītas un pārbūvētas citas lielās automobiļa detaļas, lai šīs izmaiņas varētu iebūvēt," stāsta Edžintons. "Esam daudz laika pavadījuši, risinot to, lai atgūtu aerodinamiskos zudumus, kas radušies noteikumu izmaiņu rezultātā. Uzlabošanas darbus turpināsim arī sezonas laikā, sadalot resursus starp darbu pie šīs un 2022. gada mašīnas, lai maksimāli palielinātu abu projektu potenciālu."

Lai gan "AlphaTauri" šogad drīkstētu izmantot piekari, ko pērn lietoja "Red Bull" komanda, šajā jomā esot nolemts palikt pie iepriekš izmantotajiem risinājumiem, ar dažiem uzlabojumiem. Tāpat komanda izmantojusi divas pieejamās kvotas, lai pārveidotu formulas purngalu. Šogad komanda turpinās izmantot "Honda" dzinējus, kas no nākamā gada jau tiks uzturēti "Red Bull" rūpnīcā.

"AlphaTauri" sastāvā gaidāmajā pasaules čempionāta sezonā turpinās startēt Pjērs Gaslī, kurš pagājušajā gadā pārsteidza ar savā F1 karjerā pirmo uzvaru posmā Moncas trasē, bet viņa komandas biedrs būs debitants Juki Cunoda, kurš 2020. gadā bija viens no vadošajiem braucējiem "Formulā 2".

"Juki ierašanās, protams, nozīmē, ka man tagad būs vairāk atbildības, un esmu gatavs uzņemties komandas līdera lomu," saka Gaslī. "Tomēr Juki ir ļoti ātrs braucējs un viņš palīdzēs mums tikt augstāk. Es pazīstu Juki, viņš ir konkurētspējīgs pilots un jau pierādījis, uz ko spējīgs F2 čempionātā, tāpēc jau pēc viena tur pavadītā gada ir paaugstināts uz F1. Mēs strādāsim kopā, lai gūtu panākumus. Viņam trūkst pieredzes, tāpēc vienmēr viegli nebūs, bet viņš ir talantīgs, un arī no manis paša būs atkarīgs, vai varēšu uzņemties komandas līdera lomu."