Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons divas reizes mēģinājis nokļūt "Red Bull" komandas sastāvā

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons divas reizes mēģinājis nokļūt "Red Bull" komandas sastāvā
Lūiss Hamiltons
Foto: AFP/Scanpix

Trīskārtējais F1 čempions Lūiss Hamiltons vairākkārtīgi izrādījis interesi par iespējām pievienoties "Red Bull" komandai, tomēr Sebastiana Fetela laikos to īstenot nav bijis iespējams, apstiprina vienības vadītājs Kristians Horners.

Hamiltons 2007. gadā kļuva par F1 čempionu, bet pēc tam "McLaren" sastāvā daudzas sezonas vairs nebija tik konkurētspējīgs. 2013. gadā viņš komandu pameta un pievienojās "Mercedes" nometnei, uzvarot 2014. un 2015. gada F1 sezonās.

Tiesa, gan 2012., gan 2013. gadā Hamiltons gribējis parakstīt līgumu ar "Red Bull", tomēr komandas saistības ar Sebastianu Fetelu neļāva to realizēt.

"Viņš ārkārtīgi vēlējās braukt pie mums," britu žurnālam "F1 Racing" atklāj Kristians Horners. "Viņš vēlējās pievienoties komandai 2012. gadā, taču nebija iespēju to īstenot, kamēr ar mums kopā bija Sebastians Fetels. Pēc tam, vēl pirms viņš noslēdza līgumu ar "Mercedes", Lūiss ļoti vēlējās braukt "Red Bull" sastāvā arī 2013. gadā."

"Mercedes" priekšsēdētājs Nikijs Lauda atklāj, ka pagrieziena punkts bijusi 2012. gada Singapūras "Grand Prix" izcīņa, kad Hamiltons izstājās no pirmās pozīcijas un drīz pēc tam pieņēma lēmumu mainīt komandu. Horners tagad atklāj, ka pats mēģinājis pierunāt Laudu, lai "Mercedes" cenšas nolīgt Hamiltonu, jo brits uzskatījis, ka tādā veidā tiks vājināta "McLaren" vienība, kas tobrīd bija sīvākais konkurents "Red Bull". Horners nebija domājis, ka pēc turbo ēras iestāšanās "Mercedes" spēs kļūt par ātrāko komandu.

"2011. un 2012. gadā "McLaren" komanda bija ļoti spēcīga un es uzskatīju, ka būtu labāk, ja viņš brauktu "Mercedes", nevis "McLaren" sastāvā," atklāj Horners. "Tā kā paši viņu nevarējām nolīgt, ieteicu Nikijam Laudam to izdarīt, lai vājinātu "McLaren". Nespēju iedomāties, ka "Mercedes" kļūs par tādu absolūti dominējošo spēku, kāda šī komanda ir pašlaik."

Kopš Hamiltona aiziešanas no "McLaren" 2012. gada izskaņā, britu komanda nav uzvarējusi nevienā sacīkstē.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  +1 [+] [-]

, 2016-01-20 09:28, pirms 9 gadiem
Horners ir kaut ko sajaucis ar komandām.
Cik atceros, tad RedBull laikos spēcīgākais konkurents bija Ferrari, jo Alonso bija vicečempions vairākas reizes.
Par braucējiem gan Horneram ir taisnība, ka Hamiltons bija vislielākais bieds gan RedBull, gan Ferrari, jo ar švako McLaren līdz pat pēdējam posmam saglabāt teorētiskas iespējas vinnēt titulu arī bija jāmāk.

     [+] [-]

, 2016-01-20 13:52, pirms 9 gadiem
2012 gadā mclaren atdzina par ātrāko formulu tajā sezonā. Tas tā.

     [+] [-]

, 2016-01-20 13:53, pirms 9 gadiem
Tikai vina plīsa bieži

     [+] [-]

, 2016-01-20 20:15, pirms 9 gadiem
kristaps9220 rakstīja: 2012 gadā mclaren atdzina par ātrāko formulu tajā sezonā. Tas tā.
Uz kurieni tad aizdzina?