Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Britu autosportists: "Sapņot par tikšanu F1 ir kā noskalot naudu podā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Britu autosportists: "Sapņot par tikšanu F1 ir kā noskalot naudu podā"
Sebs Moriss
Foto: sergedenimes.com

Nav noslēpums, ka topošajiem F1 pilotiem jārēķinās ar milzīgiem tēriņiem, lai piepildītu savas karjeras augstāko mērķi un tiktu pie iespējas testēt F1 bolīdus, bet vēlāk jau startētu pasaules čempionātā. Tam pilnībā piekrīt britu autosportists Sebs Moriss, kurš pieņēmis lēmumu atteikties no sapņa par Formulu 1.

Velsietis 2013. gadā kļuva par Lielbritānijas F4 vicečempionu, 2014. gadā spēja gūt uzvaras "Formula Renault 2.0 NEC" čempionātā, bet pērn jau pakāpās līdz GP3, kur gan debijas sezona izvērtās sarežģīta. Viņš atzīst, ka būtu jāiegulda visai liela nauda, lai spētu progresēt GP3 un pēc tam cerētu pievērst sev F1 komandu uzmanību.

"Šogad vairs neplānoju startēt GP3," intervijā "thecheckeredflag.co.uk" stāsta sportists. "Mans mērķis ir veidot karjeru motoru sportā un tāpēc skatīšos citā virzienā. Var teikt, ka mans mērķis startēt F1 ir miris. Tur visu nosaka nauda."

Moriss atzīst, ka lieli līdzekļi jāiegulda ne vien tad, kad jau esi ticis pie piedāvājuma startēt F1, bet jau krietni iepriekš, turklāt ļoti bieži pie iespējām tiek piloti, kas trasē neko nozīmīgu nav parādījuši, taču var lepoties ar lielu finansiālo aizmuguri.

"Tepat GP3 čempionātā ir cilvēki, kas tērē vairāk par 10 miljoniem eiro, lai tiktu pabraukt ar F1 mašīnu, taču tajā pašā laikā sacīkstēs visu gadu nav spējuši parādīt nevienu labu rezultātu," situāciju apraksta Moriss. "Tomēr viņi vienalga piek pie iespējas braukt ar Formulu 1. Visu nosaka nauda, tāpēc, ja vien nelaimēšu loterijā vai manā bankas kontā neparādīsies 50 miljoni, nav jēgas sapņot par F1, jo tas būtu tik pat kā noskalot naudu podā."

2015. gadā GP3 startēja, taču nevienu punktu neguva "Lotus" attīstības programmas dalībnieks Aderlijs Fongs, kurš arī ir "ārštata" testpilots F1 komandā "Sauber". Tāpat tikai 12. vietā palika Alfonso Celis juniors, kurš kļuva par "Force India" F1 attīstības programmas dalībnieku. Meksikānis arī šogad piedalīsies septiņu F1 posmu brīvajos treniņbraucienos.

Nesen arī bijušais "Ferrari" un "McLaren" komandu pilots Stefans Johansons atzina, ka "ir sāpīgi" redzēt, ka bez iespējas izmēģināt spēkus pie F1 mašīnas stūres paliek arvien vairāk jauno talantu.

Izmantotie resursi:
theCheckeredFlag.co.uk - Motor sport news, race...

  +2 [+] [-]

, 2016-01-19 13:47, pirms 9 gadiem
Labs salīdzinājums. Tik nezinu podu, kas ņems pretī tik lielu naudas daudzumu. Aizdambēsies, kā likts.

  +4 [+] [-]

, 2016-01-19 13:57, pirms 9 gadiem
Var jau skalot pa porcijām. Pret poda aizdambēšanos lietojiet līdzekli "Kurmis".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-19 14:14, pirms 9 gadiem
M rakstīja: Var jau skalot pa porcijām. Pret poda aizdambēšanos lietojiet līdzekli "Kurmis".
Piekrītu! Kurmis labi rok ejas.

     [+] [-]

, 2016-01-19 14:25, pirms 9 gadiem
sportists32 rakstīja: Tāpēc jau reti talanti vērojami autosportā,piemēram Latvijā ir rallists viens no Liepājas puse galīgais sēne, bet ir nauda!
Kurš tas ir ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-19 17:26, pirms 9 gadiem
krkr rakstīja: Labs salīdzinājums. Tik nezinu podu, kas ņems pretī tik lielu naudas daudzumu. Aizdambēsies, kā likts.
Amerikā podi ir paredzēti lielākām pakaļām, tur varētu mēģināt aizskalot.

  +1 [+] [-]

, 2016-01-20 13:24, pirms 9 gadiem
Ar Fongu mūsu H.Šllēgelmilhs 2009 gadā F3 kopa braucis, pēc rezultāta Fongam tikai nauda.....