Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ķīnietis Žou kļūs par Botasa komandas biedru "Alfa Romeo" sastāvā?

Juris Grīns
Juris Grīns

Ķīnietis Žou kļūs par Botasa komandas biedru "Alfa Romeo" sastāvā?
Gvanju Žou. Foto: f1.com

Lai gan šobrīd vairāki autosportisti pretendē uz vakanto vietu "Alfa Romeo" komandā, kļuvis zināms, ka lielākās izredzes tikt sastāvā līdzās Valteri Botasam ir ķīniešu braucējam Gvanju Žou. Komandas vadītājs Frederiks Vasērs gan norāda, ka galīgais lēmums vēl nav pieņemts.

Žou pašlaik ietilpst "Alpine Academy" programmā un piedalās "Formula 2" čempionātā, kur rāda atzīstamu sniegumu - šosezon viņš guvis trīs uzvaras, septiņus pjedestālus un kopvērtējumā ir otrais, pagaidām tikai aiz austrālieša Oskara Pjastri, kurš arī it "Alpine Academy" dalībnieks. Turklāt Žou var lepoties ar dāsniem sponsoriem no Ķīnas.

Kimi Raikonens ir paziņojis, ka pēc šīs sezonas karjeru noslēgs, tāpat zināms, ka no komandas visticamāk aizies Antonio Džovinaci. Nesen tika parakstīts līgums ar tagadējo "Mercedes" pilotu Valteri Botasu, bet uz otru vietu par kandidātiem tiek minēti Miks Šūmahers, kā arī "Formula E" šīs sezonas čempions Niks de Vrīss un F2 kopvērtējumā ar divām uzvarām piektajā vietā esošais Teo Puršērs, kurš ir "Sauber" jauno braucēju attīstības programmā. Vēl gan visas cerības neesot zaudējis arī Džovinaci, kurš atrodas "Ferrari" paspārnē.

Vasērs atzīst, ka grib pavērot, kā attīstīsies notikumi F2 čempionātā: "Žou rāda labu sniegumu, tāpēc viņš, neapšaubāmi, ir sarakstā. Tomēr tas nav tikai tāpēc, ka viņš ir ķīnietis, bet arī viens no F2 līderiem. Viņš ir uzvarējis vairākās sacīkstēs un, domāju, ka visas komandas viņu vēro. Tagad viņiem būs jābrauc vairāk standarta trasēs, jaunie braucēji būs ieguvuši lielāku pieredzi un pēc diviem, trim posmiem redzēsim, kā katrs no viņiem ir attīstījies."

"Alfa Romeo" gatavojas gaidīt septembra beigās paredzēto posmu Sočos, lai labāk saprastu, joprojām dot priekšroku Žou vai tomēr vairāk skatīties cita kandidāta virzienā. Pret Puršēru pagaidām spēlē fakts, ka viņam bijuši tikai vieni testi ar F1 mašīnu, kas notika pagājušajā mēnesī Ungārijā ar veca modeļa formulu, kamēr Žou šajā ziņā ir daudz lielāka pieredze.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2021-09-18 15:58, pirms 3 gadiem
🤔Ja next sezonā viens no Haas braucējiem būs Ferrari attīstības programmas braucējs, ķīnietis uz Alfa, tad kurš paliek aiz borta, Miks vai Mazespin?

  +1 [+] [-]

, 2021-09-18 16:33, pirms 3 gadiem
kreicakungs rakstīja: 🤔Ja next sezonā viens no Haas braucējiem būs Ferrari attīstības programmas braucējs, ķīnietis uz Alfa, tad kurš paliek aiz borta, Miks vai Mazespin?
Miks arī ir Ferrari akadēmijas braucējs.

     [+] [-]

, 2021-09-18 16:56, pirms 3 gadiem
Jā bet cik saprotu tad nāks jauns kadrs vietā, tāpēc arī tāds jautājums, kurš paliks aiz borta ja ienāk ķīnietis

     [+] [-]

, 2021-09-18 17:57, pirms 3 gadiem
F1 bez debiiliem kommunistiem!Pidorussija un Kiina Uz miskasti!

     [+] [-]

, 2021-09-18 18:04, pirms 3 gadiem
kreicakungs rakstīja: Jā bet cik saprotu tad nāks jauns kadrs vietā, tāpēc arī tāds jautājums, kurš paliks aiz borta ja ienāk ķīnietis
Šajā scenārijā - Žou un Botass iekš Alfa Romeo, Miks un Mazepins iekš Haas. Neviens aiz borta nepaliek.

     [+] [-]

, 2021-09-20 13:38, pirms 3 gadiem
kreicakungs rakstīja: 🤔Ja next sezonā viens no Haas braucējiem būs Ferrari attīstības programmas braucējs, ķīnietis uz Alfa, tad kurš paliek aiz borta, Miks vai Mazespin?
Manuprāt, ka jautājums, kurš paliek Haas - Miks vai Mazepins, ir diezgan lieks, jo atbilde ir pavisam skaidra - ja kādam būs jāaiziet no Haas, tad tas būs Miks. Mazepins Haas brauks līdz brīdim, kad vecajam Mazepinam apniks investēt viņā un viņa komandā.
Bet piekrītu scorpio, es domāju, ka neviens aiz borta nepaliks.