Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass: "Baumas par manu aiziešanu no "Mercedes" ir viltus ziņas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass: "Baumas par manu aiziešanu no "Mercedes" ir viltus ziņas"
Valteri Botass. Foto: Mercedes F1

Valteri Botass izteicis kritiku mediju virzienā, kuri izplata baumas par viņa došanos prom no "Mercedes" komandas, sakot, ka tās visas ir viltus ziņas.

Kopš 2017. gada, kad Botass komandā nomainīja Niko Rosbergu, viņam allaž bijis kontrakts uz vienu sezonu, kas ik gadu pagarināts. Botass šajā laikā izcīnījis deviņas uzvaras, divreiz bijis vicečempions, taču kopumā nav tik spēcīgs sāncensis komandas biedram Lūisam Hamiltonam kā savulaik Rosbergs. Šogad viņam rezultāti kritušies, vajā dažādas neveiksmes un presē bieži izskan dažādas runas, ka nākamgad vai pat pirms šīs sezonas beigām pilots pametīs "Mercedes".

Pēdējā šāda veida informācija liecina, ka "Mercedes" vadība jau ir informējusi Botasu, ka kontrakts ar viņu pagarināts netiks. Jautāts par to, vai tā ir taisnība, sportists atbildēja noraidoši.

"Tās ir baumas, un ir pilns ar dažādām spekulācijām, kas nebalstās nekādos faktos," viņš skaidro. "Cilvēki internetā mēģina sacerēt stāstus, tikai lai iegūtu klikšķus. Tā tas darbojas."

Šonedēļ jaunu līgumu uz nākamajiem trim gadiem ar "Alpine" komandu parakstīja Estebans Okons, un Botasa iespējas karjeras turpināšanai nav plašas. Visvairāk runā par viņa iespējamo atgriešanos "Williams", kuras pilots Džordžs Rasels visai noteikti arī aizvietos somu "Mercedes" sastāvā jau nākamgad. Vēl klīst baumas, ka Botass veicis sarunas ar "Alfa Romeo".

"Godīgi sakot, to visu vēl neesmu padziļināti apdomājis," runājot par savām iespējām nākamajā F1 sezonā, saka Botass. "Protams, nedrīkst ignorēt to troksni, kas ir apkārt, bet tā bijis katru sezonu - vieni un tie paši jautājumi, tās pašas baumas. Tā ir daļa no šī čempionāta, tāpēc, manuprāt, vēl ir pāragri sniegt detalizētu atbildi. Vēl ar "Mercedes" neesam pat diskutējuši par jaunu līgumu, bet tam laiks pienāks. Tagad koncentrējos uz nākamajiem trim posmiem, kas notiks trīs nedēļu ietvaros, un varbūt pēc tam runāsim. Neko vairāk tagad pateikt nevaru."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...

Vai Botasam šī ir pēdējā sezona Mercedes sastāvā?

  • 66

  • 12