Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Fetels šogad atgrieztos "Red Bull" komandā, ja būtu bijis pacietīgāks"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Fetels šogad atgrieztos "Red Bull" komandā, ja būtu bijis pacietīgāks"
Helmuts Marko un Sebastians Fetels. Foto: Motorsport.com

Sebastianam Fetelam būtu bijusi iespēja atgriezties "Red Bull" komandā, ja sportists būtu ilgāk nogaidījis un nebūtu parakstījis ilgtermiņa līgumu ar "Aston Martin", kādā intervijā tagad atklājis Helmuts Marko.

Jau pirms kāda laika aizkulisēs baumoja par tobrīd vēl "Ferrari" braucošā Fetela iespējamo atgriešanos komandā, ar kuru viņš no 2010. līdz 2013. gadam izcīnīja četrus F1 čempiona titulus pēc kārtas. Vācietis tika redzēts tiekoties ar "Red Bull" īpašnieku Dītrihu Matešicu un arī par pilotu programmu atbildīgo Marko.

Kad pagājušā gada maijā kļuva zināms, ka šogad Fetels vairs "Ferrari" komandā nestartēs, Marko ieteicis pieredzējušajam sportistam vienu sezonu paņemt brīvu, lai jau 2022. gadā atgrieztos kādā no spēcīgākajām vienībām. Tobrīd "Red Bull" plāns vēl paredzēja, ka 2021. gada sezonā komandā turpinās startēt Alekss Albons, tomēr viss izvērsās citādi. Ja Fetels būtu nogaidījis, nav šaubu, ka šogad jau atkal būtu "Red Bull" pilots, taču viņa vietā tika nolīgts Serhio Peress.

"Es devu padomu Sebastianam, paņemt pārtraukumu," intervijā "F1-Insider.com" atklāj Marko. "Gribēju, lai viņš ir pilotu tirgū īstajā brīdī un varētu pieņemt labāko iespējamo piedāvājumu. Negribēju, lai četrkārtējs čempions teiktu ardievas "Formulai 1". Kad "Ferrari" pieņēma lēmumu par viņu, mums nebija vietas komandā uz 2021. gadu. Tobrīd bijām pārliecināti, ka Alekss turpinās pozitīvi attīstīties un arī nākamajā sezonā būs Maksa Verstapena komandas biedrs. To pateicu arī Sebastianam. Par nožēlu, mēs bijām kļūdījušies. Kad bija jāreaģē, Sebastians jau bija noslēdzis ilgtermiņa kontraktu ar "Aston Martin". Līdz ar to Serhio bija loģiska nākamā izvēle."

Fetels no gaidāmās F1 sezonas startēs "Aston Martin" komandā, kas līdz šim bija zināma kā "Racing Point".

"Tas bija ļoti vilinošs piedāvājums no "Aston Martin"," atzīst Marko. "Šis zīmols ir kults, bet ciešā sadarbība ar "Mercedes" sola viņam sportisku perspektīvu. Es Sebastianu varu saprast, lai arī pats personīgi viņa vietā būtu nogaidījis."

Izmantotie resursi:
F1-Insider | Formel 1, F1 und Motorsport News...