Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ralfs Šūmahers: "Ir sajūta, ka Steineram pret Miku ir personiska nepatika"

Juris Grīns
Juris Grīns

Ralfs Šūmahers: "Ir sajūta, ka Steineram pret Miku ir personiska nepatika"
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Ralfs Šūmahers kritizējis "Haas" komandas vadītāju Ginteru Steineru, kura attieksme pret viņa brāļadēlu Miku Šūmaheru jau ilgāku laiku bijusi pārāk neiecietīga. Bijušais F1 pilots uzsver, ka, atrodoties zem tāda spiediena, labu sniegumu parādīt ir gandrīz neiespējami.

Šodien tika oficiāli paziņots, ka ar 23 gadus veco Miku Šūmaheru līgums pagarināts netiks un nākamajā sezonā "Haas" sastāvā viņa vietā startēs Niko Hilkenbergs. Jau ilgāku laiku bija publiski novērojams, ka Steiners ir neapmierināts ar sava braucēja veikumu, ko arī neslēpa žurnālistiem.

"Tas, kā komanda izturējusies pret Miku un komandas vadītāja Steinera atklātība – es to noraksturošu pieklājīgi – ne vienmēr tā bijusi pozitīva," stāsta Ralfs Šūmahers. "Miks ir parādījis, ka viņam ir potenciāls, bet, lai ko viņš arī neizdarītu, Ginters nekad ar viņu nav bijis apmierināts. Viņa rīcība nav izskaidrojama ar normāliem standartiem. Tas izskatās gandrīz vai pēc kaut kā personiska. Šķiet, ka Steiners nespēja samierināties ar faktu, ka kāds cits "Haas" komandā ir uzmanības centrā."

Astotā vieta Lielbritānijā un sestā vieta Austrijā ir Mika augstākie sasniegumi šajā sezonā un līdzšinējā F1 karjerā kopumā. Ralfs Šūmahers atzīst, ka kaut ko vairāk parādīt bijis grūti tieši dēļ Steinera attieksmes.

"Uz viņu nepārtraukti tiek izdarīts spiediens, kas nosaka, ka viņš nedrīkst kļūdīties, savādāk nevarēs turpināt darbu komandā," skaidro Ralfs Šūmahers. "Kad esi pakļauts tādam spiedienam, nav iespējams braukt brīvi."

Pēc šī sezonas Miks Šūmahers saraus saites arī ar "Ferrari" jauno pilotu akadēmiju, kas bija zināms jau iepriekš. Nākamo gadu viņš visticamāk pavadīs testpilota amatā - līgumu ar sportistu ir gatava slēgt "Mercedes" vienība.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...

     [+] [-]

, 2022-11-17 19:25, pirms 2 gadiem
bet kā tad domāt? dauzit formulas uz pusēm un cerēt ka visiem patiks?

     [+] [-]

, 2022-11-17 20:24, pirms 2 gadiem
Sumahers pats vien ir nopelnijis sadu atieksmi, tur Sumahers jau normalu rekinu ir nopelnijis HAAS kur saubos ta nauda butu tik daudz butu, labi pedeja laika tik daudz neavare bet ari rezultati nav diezko