Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Maldonado uzskata, ka komanda viņu iegāzusi

Juris Grīns
Juris Grīns

Maldonado uzskata, ka komanda viņu iegāzusi
Pastors Maldonado
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Venecuēliešu autosportists Pastors Maldonado pēc vājajiem rezultātiem F1 kvalifikācijas braucienos sestdienas vakarā atzina, ka "Williams" komanda viņu tīšām iegāzusi.

Maldonado ASV "Grand Prix" kvalifikāciju Ostinas trasē noslēdza zemajā 18. starta vietā un tālāk par pirmo kārtu netika, kamēr otrs komandas braucējs Valterī Botass aizkļuva līdz trešajai kārtai un izcīnīja devīto starta pozīciju.

"Man šķiet, ka kāds spēlējas ar manu mašīnu," uzreiz pēc izkāpšanas no tās sestdien paziņoja Maldonado. "Šķiet, ka notiek manipulācijas ar riepu spiedienu vai temperatūru."

Tikmēr "Williams" galvenais sacīkšu inženieris Čevi Pujolars paskaidro, ka krasi atšķirīgais sniegums abu pilotu izpildījumā bija vērojams, jo Botass labāk spēja sagatavot riepas lidojošajiem apļiem.

"Šeit visu izšķīra riepas," paskaidroja Pujolars. "Viss atkarīgs no tā, kā piloti strādā ieskriešanās aplī. Aplis var būs ļoti labs vai arī slikts, ja pietrūks saķeres. Trešajā treniņā abi piloti spēja nobraukt līdzīgi, bet kvalifikācijā vienam no viņiem tas neizdevās. Tas izskaidrojams ar saķeres trūkumu. Nekas vairāk."

Tomēr Maldonado šiem paskaidrojumiem līdz galam netic un tomēr uzskata, ka komanda, iespējams, tīšām ietekmējusi viņa sniegumu, lai izceltu Botasu.

"Varbūt tā nebija, bet varbūt bija," viņš saka. "Taču skaidrs ir tas, ka es šajā mašīnā vēl nekad iepriekš neko tādu nebiju izjutis, lai gan braucu šajā komandā jau trīs gadus. Ar to nav iespējams pabraukt. To var redzēt pat "onboard" kamerā un dati parāda, kurās trases vietās es cietu visvairāk."

Viņš turpina: "Es nezinu, kāpēc esmu tik lēns un komanda man nepaskaidro, kas ir par problēmu. Ar šo mašīnu nebija iespējams neko paveikt. Uz vienu pusi tā griezās labāk kā otru un to ir grūti aptvert. Šīs nav tipiskas problēmas, kas vajājušas mūs visu sezonu. Tas ir kaut kas daudz vairāk."

Pirms šī posma kļuva zināms, ka Pastoru Maldonado nākošgad "Williams" sastāvā nomainīs Felipe Masa. Visticamāk Maldonado uz nākošo gadu pievienosies "Lotus" vienībai.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +2 [+] [-]

, 2013-11-17 11:08, pirms 11 gadiem
No sērijas, kas iegāza trusīti Rodžeru

  +2 [+] [-]

, 2013-11-17 11:39, pirms 11 gadiem
Čalim sakapis galvā, ceru ka Lotus viņu tomer neizvelesies.

  -1 [+] [-]

, 2013-11-17 11:58, pirms 11 gadiem
Lotus jau izvelejas
Un ja godigi manas acis ir 4 piloti kas to butupelnijusi vairak-
Kovolainens Perezs Hukijs un Diresta
Ceru ka pedejos 2 nakosgad ieliks Force India
Loti simpatize sie abi
par Maldonado nu slikts pilots ar nav un veiksmi vinam turpmak
Ja rekinat tad Lotus ieguva naudu un tiri ta neko pilotu
Tikai ja reiz viniem ir tadas problemas ar naudu
un pat ir bijusi partraukta jaunas formulas attistiba tad vai bus spejiga masina nakosgad?
Jo Mc noteikti bus likusi klat (kgan objektivi vinu nakotne bus redzana 2015 2016 kad bus honda)

  +1 [+] [-]

, 2013-11-17 12:01, pirms 11 gadiem
Imants Bargais rakstīja: Čalim sakapis galvā, ceru ka Lotus viņu tomer neizvelesies.
Nu nezinu, pēc ka spried ? Vai tapat ka lielākā daļa latviešu, kas paši ir iedomīgi, un citus sauc par iedomīgiem ?

  +1 [+] [-]

, 2013-11-17 12:33, pirms 11 gadiem
Man vismaz Pastors sāk pamazām asociēties ar Čigānu...

  +1 [+] [-]

, 2013-11-17 14:38, pirms 11 gadiem
Sliktam dejotājam arī olas traucē... Skaidrs, ka Botass labi pastrādāja, jo savādāk nebūtu spējis tik augstu tikt - sezonas laikā līdz šim Williams tas bija tikai sapnis, reālie mērķi bija vien tikt 2.kārtā. Bet Maldonado to nespēja, tāpēc arī palika tur, kur palika. Ceru, ka Lotus dos priekšroku kādam citam, nevis šim iedomīgajam bagāto sponsoru draudziņam.