Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Cunoda: "Negribu, lai "Red Bull" komanda mani pārprot"

Juris Grīns
Juris Grīns

Cunoda: "Negribu, lai "Red Bull" komanda mani pārprot"
Juki Cunoda. Foto: picture alliance / Hasan Bratic

Ņemot vērā, ka no 2026. gada "Honda" piegādās savus motorus "Aston Martin" komandai, japāņu pilots Juki Cunoda ir satraukts, ka līdz ar to pašlaik klīstošās spekulācijas varētu ietekmēt viņa izredzes kļūt par "Red Bull" vienības braucēju.

Pēc tam, kad tika paziņots par "Honda" nākotnes plāniem, automātiski arī sākās runas, ka Cunoda jau tuvāko sezonu laikā visticamāk kļūs par "Aston Martin" pilotu. Tikmēr Cunoda baidās, ka "Red Bull" šo situāciju var pārprast un tāpēc nedot viņam iespēju, ja, piemēram, nākamgad atbrīvotos Serhio Peresa vieta.

"Galvenais, negribu, lai "Red Bull" pārprot un padomā, ka tagad koncentrējos uz nokļūšanu "Aston Martin" komandā vai ko tādu," saka Cunoda. "Es startēju "AlphaTauri" komandā un esmu kopā ar "Red Bull" kopš 18 gadu vecuma. Tāpēc koncentrējos uz laba snieguma parādīšanu šeit, nevis uz tikšanu "Aston Martin". Ceru, ka viņi šīs lietas nepārpratīs un nopietni mani apsvērs kā kandidātu. Ja es, kā pilots, braukšu labi, ceru, ka viņi par mani izrādīs interesi, bet, ja man tas neizdosies, es sapratīšu, ka šādas intereses nav. Tomēr es gribētu, lai man pievērš uzmanību, ja spēšu parādīt labu sniegumu."

Cunoda skaidro, ka "Honda" rūpnīcai nemaz neesot būtiski, kurā komandā viņš startē. "Honda" vadībai esot svarīgākais, lai japāņu pilots F1 čempionātā gūtu panākumus, neatkarīgi no tā, kuru komandu pārstāv.

Sportists neslēpj, ka viņam var samazināties izredzes tikt "Red Bull" sastāvā, ņemot vērā "Honda" plānus attiecībā uz "Aston Martin". Kā zināms, Cunoda ir Japānas autoražotāja protežē.

"Ja tā notiks, es nebūšu apmierināts," skaidro Cunoda. "Nezinu, ko šobrīd "Red Bull" runā ar "Honda", jo viņi aizvien ir mūsu dzinēju piegādātājs. Bet no "Honda" puses, es domāju, viņiem ir vienalga, kurā komandā startēju, kamēr vien japāņu pilots spēj gūt panākumus. Viņi grib japāņu braucēja sasniegumus. Protams, tas būtu veiksmes stāsts, ja mēs tos sasniegtu kopā, bet viņiem tas nav galvenais. Tas man "Honda" patīk - viņiem nav būtiski, kurā komandā tu esi. Nedomāju, ka viņi tagad ļoti domā par "Aston Martin" vai ko tādu. Viņi koncentrējas uz mani, kā uz braucēju, uz Juki Cunodu personīgi. Un viņi mani atbalsta, lai es varētu būt veiksmīgs braucējs."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2023-10-19 09:35, pirms 8 mēnešiem
Tak neņems RedBull Tsunodu, vēl pārkausies ar Maksi. Jāiet uz Aston tiklīdz/ja parādās iespēja.

     [+] [-]

, 2023-10-19 18:15, pirms 8 mēnešiem
Izlidos ārā viņš no Red Bull sistēmas, sniegums viduvējās un bez Honda aiz muguras Juki taisīs mājas suši vai Aston Martin rezerves pilots, kamēr tur būs Strolls jaunākais.