Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Igaunis Vipss F1 posmā Francijā būs "Red Bull" testpilots

Juris Grīns
Juris Grīns

Igaunis Vipss F1 posmā Francijā būs "Red Bull" testpilots
Juri Vipss. Foto: Red Bull

"Formula 2" braucējs Juri Vipss šonedēļ F1 pasaules čempionāta posmā Francijā aizvietos Aleksu Albonu "Red Bull" komandas testpilota amatā, un viņa galvenais uzdevums būs darbs simulatorā.

Šobrīd no baltiešiem vistuvāk "Formulai 1" esošais autosportists pirms pusotras nedēļas Baku trasē izcīnīja pirmās divas F2 uzvaras karjerā, rezultātā uz šo brīdi kļūstot par vienu no pretendentiem uz titulu. 20 gadus vecais pilots pārstāv "Hitech" komandu un ietilpst "Red Bull" junioru programmā.

Pola Rikāra trasē uz vietas nebūs "Red Bull" pastāvīgā testpilota Aleksa Albona, jo tajā pašā nedēļas nogalē viņam paredzēts starts DTM čempionātā. Tāpēc viņa vietā ir izsaukts Vipss, kura uzdevums būs strādāt simulatorā, risinot F1 komandas regulējumu problēmas, kā arī izmēģinot dažādus jaunus formulas uzstādījumus.

Tiesa gan Vipsam nav paredzēta F1 rezerves pilota loma, un, ja kāds no "Red Bull" vai "AlphaTauri" pamatsastāva braucējiem kaut kāda iemesla dēļ nevarēs piedalīties Francijas posmā, no Itālijas steidzami tiks izsaukts Albons.

"Vipss Francijas "Grand Prix" laikā pārņems pienākumus simulatorā," apstiprina "Red Bull" konsultants Helmuts Marko. "Taču Albons joprojām būs "Red Bull" un "AlphaTauri" rezervists. Ja kāds no pilotiem nevarēs stāties uz starta, viņš nekavējoties tiks ar lidmašīnu nogādāts no Itālijas Francijā."

F2 čempionāta nākamais posms gaidāms 17. un 18. jūlijā Silverstounas trasē.

Izmantotie resursi:
F1 News and Results | Latest 2021 Formula 1...