Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Aston Martin" komanda uzstāda mērķi piecu gadu laikā izcīnīt F1 titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Aston Martin" komanda uzstāda mērķi piecu gadu laikā izcīnīt F1 titulu
Foto: Aston Martin Racing

Četrkārtējā F1 pasaules čempiona Sebastiana Fetela pārstāvētā komanda "Aston Martin", kas iepriekšējā posmā Azerbaidžānā guva savu pirmo pjedestālu, par mērķi ir uzstādījusi trīs līdz piecu gadu laikā izcīnīt titulu.

"Aston Martin" vienība ir izveidota uz "Racing Point" bāzes, bet tās īpašnieks ir Lorenss Strols, kurš tuvāko sezonu laikā gatavojas veikt ievērojamas finansiālās investīcijas savā komandā. Šogad īpašnieka dēlam Lānsam Strolam pilotu sastāvā pievienojies panākumiem bagātais Fetels.

"Ja trīs, četru gadu laikā mēs būsim pretendenti uz titulu, to uzskatīsim par panākumu," intervijā RTL sacīja komandas vadītājs Otmars Šafnauers. "Būsim sasnieguši mērķi, ja piecu gadu laikā izcīnīsim titulu."

Šobrīd, kad "Formulā 1" aizvadīti pirmie seši posmi, "Aston Martin" ierindojas vien sestajā vietā Konstruktoru kausā un kopš pagājušā gada, kad "Racing Point" izcīnīja ceturto vietu, piedzīvots kritums rezultātos. Tomēr Šafnauers uzsver, ka panākumi parasti nenāk uzreiz.

"Ja paskatāmies uz komandām, kas nesenajā pagātnē ieguvušas vairākus titulus pēc kārtas, tad, piemēram, "Mercedes", kad tā pārņēma "Brawn" komandu, bija nepieciešami četri gadi, bet "Red Bull", pēc "Jaguar" iegādes, arī bija nepieciešami trīs vai četri gadi," viņš skaidro.

Tiesa, pirms sezonas "Aston Martin" par šī gada mērķi uzstādīja trešo vietu kopvērtējumā, kas visdrīzāk tomēr netiks sasniegts: "Mēs smagi cīnīsimies peletona vidū un skatīsimies, cik augstu varam būt. Gada beigās ceram būt Konstruktoru kausa kopvērtējumā pa vidu."

Izmantotie resursi:
grandpx.news

     [+] [-]

, 2021-06-18 08:04, pirms 3 gadiem
Ja centīsies kopēt gadu vecus Mercedes modeļus tituls nespīd, jā šobrīd tas bija labākais ātrākais risinājums, jo sākt būvēt mašīnu "Racing Point" = "Aston Martin" no nulles dažus gadus pirms noteikumu izmaiņām nav izdevīgi, bet tā kopējot čempiona titulus neizcīna.