Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Monako posmam labāk būs gatavoties autobusā, nevis simulatorā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "Monako posmam labāk būs gatavoties autobusā, nevis simulatorā"
Sebastians Fetels un Šarls Leklērs. Foto: FIA Pool

Ņemot vērā, ka jaunās F1 mašīnas šogad kļuvušas smagākas un lēnajos līkumos uzvedas "lempīgi", Sebastians Fetels atzīst, ka Monako posmā tas būs sajūtams visvairāk. Viņš atzinis, ka autobusā varētu labi izjust to, kā ar šīm mašīnām būs braukt Monako ielās.

Uz šo sezonu "Formula 1" bolīdu svars no 752 kg palielināts uz 795 kg, ņemot vērā jaunos drošības risinājumus un pāriešanu no 13 uz 18 collu riteņiem. Pastāv turklāt iespēja, ka minimālais svars vēl tiks par 3 kg palielināts, kas gan vēl nav oficiāli apstiprināts.

Piloti jau sūdzējušies, ka šīs mašīnas lēnajos līkumos uzvedas "lempīgi". Testos sevišķi nepatīkami šajā ziņā bijuši 14. un 15. līkums Barselonā, kā arī desmitais līkums Sahiras trasē. Fetelam tika vaicāts, kā būs braukt Monako trasē, kur lēnu līkumu ir lērums?

Četrkārtējais F1 čempions pajokoja: "Lai sagatavotos sacensībām, labāk pirms tām būs izbraukt ar pilsētas tūrisma autobusu, nevis strādāt simulatorā. Šī mašīna ir daudz smagāka. Tā ir kūtrāka, masīvāka. Braukšana ar to ir jāpielāgo."

Tikmēr Šarls Leklērs, kurš pērn Monako trasē uzvarēja kvalifikācijā, atzina, ka lielo riteņu un cietākas piekares dēļ pēc braukšanas varētu nākties piedzīvot muguras sāpes.

"Būs ļoti sarežģīti," viņš prognozē. "Protams, šīm mašīnām ir liels piespiedējspēks, to pie liela ātruma varēs labi izjust. Tomēr Monako nav ļoti liela ātruma, bet pie mazāka ātruma braukt ir pagrūti. Tad var labi just, ka mašīna ir smaga. Tā arī ir cietāka, tāpēc būs smagi."

Tā kā riepas ir lielākas, tādā trasē kā Monako tas īpaši ietekmēs redzamību, uzskata Estebans Okons: "Iespējams, ar redzamību būs problēmas, jo riteņi abās pusēs tagad ir augstāki. Līdz ar to būs sarežģītāk braukt tuvu barjerām. Tomēr tiklīdz pie tā pieradīsim, nevajadzētu būt tik traki."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...