Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Abū Dabī skandāla dēļ FIA ievieš izmaiņas sportiskajos noteikumos

Juris Grīns
Juris Grīns

Abū Dabī skandāla dēļ FIA ievieš izmaiņas sportiskajos noteikumos
Foto: Motorsport.com

Īsi pirms jaunās sezonas sākuma Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) veikusi nelielas, bet svarīgas izmaiņas sportiskajos noteikumos, lai nepieļautu tādas situācijas atkārtošanos, kāda tika piedzīvota pērnās sezonas noslēguma posmā Abū Dabī.

Kad īsi pirms Abū Dabī posma finiša trasē atradās drošības mašīna, F1 sacīkšu direktors Maikls Masi paziņoja, ka tiem pilotiem, kas atpalikuši par apli un atrodas starp pirmajā vietā Lūisu Hamiltonu un otrās pozīcijas īpašnieku Maksu Verstapenu, jāapdzen līderis un jāatgūst zaudētais aplis. Tas nebūtu nekas neparasts, taču pavēle tika dota vien šīm dažām mašīnām, lai gan tādi, kas tobrīd zaudēja vismaz apli, bija vairāk.

Sportiskajos noteikumos bija teikts, ka "jebkura" mašīna šādā situācijā, ja to nosaka tiesneši, drīkst atgūt zaudēto apli un pirms sacīkšu atsākšanās nostāties peletona beigās. Tagad veiktas izmaiņas un vārda "jebkura" vietā ierakstīts "visas". Līdz ar to, turpmāk līdzīgās situācijās pavēle atgūt zaudēto apli attieksies uz pilnīgi visiem pilotiem.

Kā zināms, Masi savu amatu pirms kāda laika zaudēja, bet viņa vietā sacīkšu direktora amatu pārmaiņus pildīs Nīls Vitihs, kurš līdz šim to darīja DTM čempionātā, kā arī Eduardo Freitass, kurš savukārt iepriekš bija WEC sacīkšu direktors. Viņu asistents tikmēr būs Herbijs Blašs, kurš kādreiz strādāja par F1 sacīkšu direktora Čārlija Vaitinga vietnieku, bet pirms pieciem gadiem šo karjeras posmu noslēdza.

Tāpat ir izveidota virtuālā sacīkšu kontroles istaba, līdzīgi kā VAR sistēma futbolā, kas turpmāk F1 sacīkstēs palīdzēs pieņemt lēmumus saspringtās situācijās. Savukārt tiešā radio komunikācija starp komandām un sacīkšu direktoru sacensību laikā vairs nebūs atļauta.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

     [+] [-]

, 2022-03-18 08:50, pirms 3 gadiem
Nu faktiski atzina, ka VER tituls ir nepelnīts (vai Masi uzdāvināts), ko gan negrib atzīt VER fani.

k.b.j. (no matemātikas stundām)