Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Lielo F1 riteņu dēļ pilotiem trasē būs apgrūtināta redzamība

Juris Grīns
Juris Grīns

Lielo F1 riteņu dēļ pilotiem trasē būs apgrūtināta redzamība
2022. gada (pa kreisi) un 2021. gada (pa labi) "McLaren" modeļu salīdzinājums. Foto: McLaren

Vairāki "Formula 1" piloti pauduši bažas par to, ka, braucot ar jaunajām mašīnām, redzamība kļuvusi sliktāka. Lietainā laikā un atsevišķās trasēs tas, viņuprāt, varētu radīt papildus problēmas.

Jau iepriekš F1 mašīnas tika apgādātas ar "halo" ierīci, kas avārijas gadījumā pasargā pilota galvu, taču reizē tas nozīmēja apgrūtinātu redzamību. Šogad 13 collu riteņu vietā nākuši krietni lielāki 18 collu riteņi, un arī tie radījuši papildus apgrūtinājumu redzamības ziņā.

"Skats tagad ir savādāks," komentē "McLaren" pilots Lando Noriss. "Tagad mums ir lielāki riteņi un papildus uzlikas virs tiem. Tas varētu radīt problēmas tādās trasēs kā Monako un Singapūra. Šādi riteņi jau tika izmantoti "Formulā 2", un viens mans draugs teica, ka trases robežas dažviet jānorāda ar izvietotiem konusiem, jo no kokpita tās vairs nevar tik labi redzēt. Pie tā ir jāpierod, sevišķi ņemot vērā, ka katram braucējam pirms sezonas būs tikai trīs testu dienas. Tas nav daudz, ja ir jāpierod pie pavisam savādāka braukšanas stila."

Tikmēr "Williams" pilots Nikolass Latifi jauno mašīnu jau izmēģinājis reālā trasē, kad komanda aizvadīja filmēšanās dienu Silverstounā.

"Trase bija slapja un es nevēlējos uzņemties pārliekus riskus," viņš skaidro. "Tomēr, līdzīgi kā citi piloti, kas jau ir izmēģinājuši savas mašīnas, piefiksēju, ka lielo riteņu dēļ redzamība kļuvusi mazliet sliktāka. Nav viegli, bet pie tā būs jāpierod. Ar laiku mēs sapratīsim, cik tālu varam braukt. Arī sajūtas pie stūres jauno aerodinamisko risinājumu dēļ šķiet savādākas, taču pagaidām esmu nobraucis tikai septiņus apļus slapjā trasē."

Tam, ka redzamība būs apgrūtināta, nepiekrīt bijušais F1 pilots Niko Hilkenbergs, kurš auto izmēģinājis simulatorā: "Dzirdēju, ka no pilota skatupunkta redzamība būs sliktāka, bet man tāds iespaids neradās. Vienkārši tagad mazāk redz riepu, bet vairāk - disku, tas arī viss."

Izmantotie resursi:
grandpx.com

     [+] [-]

, 2022-02-18 07:42, pirms 3 gadiem
Par cik centimetriem lielāks kļuva riteņa diametrs (disks no 13" uz 18", bet riepai taču daudz zemāks profils)?

     [+] [-]

, 2022-02-18 09:17, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Par cik centimetriem lielāks kļuva riteņa diametrs (disks no 13" uz 18", bet riepai taču daudz zemāks profils)?
No 660mm uz 720mm. 6cm lielāks diametrs.