Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šūmahers varētu kļūt par "Mercedes" komandas testpilotu

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahers varētu kļūt par "Mercedes" komandas testpilotu
Miks Šūmahers. Foto: Haas F1 Team

Ņemot vērā, ka Mikam Šūmaheram visticamāk nāksies izlaist nākamo F1 čempionāta sezonu, labākā iespēja būtu kļūt par testpilotu kādā no vadošajām komandām. Uz šādu iespējamo sadarbību ir gatava "Mercedes" vienība.

Šobrīd jau Eiropas autosporta vadošie mediji vēsta, ka "Haas" komanda šonedēļ oficiāli paziņos par Šūmahera nomaiņu ar Niko Hilkenbergu. Vācijas prese ziņo, ka līgums jau esot parakstīts.

Nevienā citā komandā brīvu vietu vairs nav, ja neskaidra "Williams", kuras topošais pilots Logans Sardžents vēl nav nodrošinājis superlicenci, taču jau pavisam drīz to var iegūt savā īpašumā. Līdz ar to, pie scenārija, ka Šūmahers netiks paturēts "Haas" pamatsastāvā, viņam nākamā sezona būs jāizlaiž.

Gatavību uzņemt Šūmaheru savā paspārnē paudis "Mercedes" vienības vadītājs Toto Volfs. Nākamo gadu 23 gadus vecais vācu pilots varētu izmantot, lai tiktu pie līguma uz 2024. gada čempionāta sezonu.

"Es nezinu, kas šobrīd ir starp Miku un "Haas" komandu," intervijā RTL izteicies Volfs. "Tomēr es neslēpju faktu, ka Šūmaheru ģimene ir daļa no "Mercedes", un mēs ļoti novērtējam Miku. Svarīgākais gan būtu nodrošināt Mikam iespēju braukt sacīkstēs."

Nesen bijušais F1 boss Bernijs Eklstouns izteicās, ka Šūmaheram vajadzētu aizmirst par karjeru šajā čempionātā un sākt skatīties citā virzienā. Pats sportists ir citās domās.

"Ir grūti aizmirst "Formulu 1"," viņš saka. "Es to pārāk mīlu, lai aizmirstu. Visiem vienmēr par kaut ko ir viedoklis. Bet man interesē viedoklis tikai no tiem cilvēkiem, kuri man rūp."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...